-0.9 C
Bistrița
luni, decembrie 11, 2023

Record de proiecte pe fonduri europene la Beclean. Orașul devine „smart city” cu 27 de milioane de euro

Autoritățile locale din Beclean au reușit să încheie anul cu un record de proiecte pe fonduri europene. Cele 6 proiecte semnate de curând însumează 27 de milioane de euro, bani cu care Becleanul își propune să devină un „smart city”.

5 proiecte pe fonduri europene au fost semnate ieri la sediul Primăriei Beclean. Acestea se adaugă la un alt proiect semnat mai devreme în acest an, care deja a intrat în primele faze de execuție. Odată materializate, proiectele vor moderniza în totalitate orașul și infrastructura locală.

„Toate șase însumate înseamnă peste 27 de milioane de euro, bani cu ajutorul cărora Becleanul va fi transformat practic într-un adevărat smartcity adaptat nevoilor cetățenilor”, a notat primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, pe pagina sa de Facebook.

Este vorba despre drumul gării din Beclean (4,9 milioane de euro), Centrul social de zi (4,2 milioane de euro), Centrul Recreativ Legacy – pregătit pentru Băile Figa (4,9 milioane de euro), Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” (3,9 milioane de euro), Creșterea eficienței energetice în sistemul de iluminat public al orașului Beclean (4,4 milioane de euro), Dezvoltarea mobilității urbane în orașul Beclean (4,9 milioane de euro).

Autoritățile locale din Beclean mai pregătesc și alte proiecte, pentru care vor cere finanțare europeană cel mai probabil anul viitor. Printre ele se numără extinderea și modernizarea unei grădinițe, modernizarea și reabilitarea Policlinicii din cadrul Spitalului Orășenesc Beclean sau anveloparea blocurilor de locuințe.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...