-0.1 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 9, 2023

Record NEGATIV de infectări cu COVID-19 în Bistrița-Năsăud!

Avem 1.607 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 38 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. 13 persoane au fost externate din spital. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 2.121 cazuri noi de infecție.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate 37 de cazuri noi de infecție cu coronavirus, printre care 4 handbaliste de la echipa Gloria 2018 și un elev de clasa a VII-a de la Colegiul Național Liviu Rebreanu. Astfel, de la începutul pandemiei până în acest moment 1.607 bistrițeni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Față de ultima raportare, în județul nostru în ultimele 24 de ore 13 persoane au fost externate din spital.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 06.10.2020, este următoarea:

 • 1.607 cazuri confirmate de CoVid-19;
 • 108 decese;
 • 1.411 persoane externate (1.161 externate vindecate și 250 externate la cerere);
 • 125 persoane izolate;
 • 381 persoane în carantină;
 • 338 teste (337 efectuate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, unul la un laborator privat).

Precizări din partea Instituției Prefectului: 4 handbaliste,

 • Până în prezent, 81 cadre medicale (19 medici, 61 asistenți, 1 kinetoterapeut) și 36 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. 101 persoane au fost externate.
 • 105 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 54 au fost externate.
 • Șapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Șase persoane au fost externate.
 • 13 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Zece persoane au fost externate.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află 8 beneficiari și o infirmieră de la un centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Infirmiera a fost externată. În ceea ce privește beneficiarii, șase au fost externați, iar din păcate, unul a decedat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 19 beneficiari și 10 angajați de la un centru de recuperare din județul Bistrița-Năsăud. 5 angajați au fost externați. Totodată, au fost externați și 15 beneficiari.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și patru angajați de la o unitate medico-socială din județul Bistrița-Năsăud. (3 asistenți medicali și un personal auxiliar). O persoană (asistent medical) a fost externată.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 4 fotbaliști. Doi dintre aceștia au fost externați.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 4 handbaliste.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 14 cadre didactice. În acest moment patru dintre acestea se află în izolare, restul s-au vindecat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 22 elevi. Patru dintre aceștia sunt internați în spital, una este în curs de evaluare, iar restul de află în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un asistent social de la un centru de asistență pentru vârstnici.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un beneficiar și un angajat de la o casă de tip familial din subordinea DGASPC BN. Angajatul a fost externat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat de la un centru de plasament din subordinea DGASPC.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 11 angajați ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud. Două persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 14 angajați ai Centrului de Transfuzii Sanguine Bistrița (dintre care 1 medic și 9 asistenți medicali). Trei persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 17 angajați ai Inspectoratului Județean de Poliție. 15 persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 8 angajați ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița (7 angajați ai Blocului Alimentar și o îngrijitoare de curățenie din Ambulatoriul integrat – Policlinica Bistrița). O persoană a fost externată.

Situația privind cazurile COVID 19, pe UAT-uri, în imaginile de mai jos:

Situația epidemiologică la nivel național:

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2.121 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 139.612. 109.898 de pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, 5.121 persoane au decedat, față de ultima raportare înregistrându-se 73 decese. În spitale se află internate 8.097 persoane infectate cu COVID-19, dintre care 608 pacienți sunt internați la ATI.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 518 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Pe teritoriul României, 11.433 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.834 de  persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 23.695 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 9 persoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în străinătate, 6.766 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 126 au decedat, iar 797 au fost declarați vindecați.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.