8 C
Bistrița
duminică, martie 26, 2023

Registrul Comerțului, luat cu asalt de sute de bistrițeni

E nebunie la Registrul Comerțului și e abia începutul, va ține aglomerația cel puțin câteva zile! Sute de bistrițeni care au PFA-uri sau Intreprinderi Individuale s-au înghesuit încă de dimineață la ușile instituției pentru a face modificările cerute de lege, astfel încât PFA-urile sau II-urile să nu le fie desființate. Lor li s-au adăugat cei care vor să-și deschidă o firmă pentru a accesa fonduri nerambursabile prin programul Start Up Nation, astfel că a rezultat o înghesuială de nedescris, căreia funcționarii nu-i pot face față.

Peste 300 de oameni erau astăzi în jurul amiezii la Oficiul Registrului Comerțului Bistrița-Năsăud, cozile de la ghișee întinzându-se până în curtea instituției. Înghesuiala a fost generată de modificările legii privind funcționarea Persoanelor Fizice Autorizate (PFA) și a Intreprinderilor Individuale, care urmează a fi desființate în 60 de zile dacă au mai mult de 5 coduri CAEN, în cazul PFA, și mai mult de 10 coduri CAEN, în cazul Intreprinderilor Individuale. Modificările pot fi făcute până în 17 ianuarie 2019, astfel că bistrițenii care au PFA-uri sau II-uri care riscă să fie radiate din Registrul Comerțului au dat buzna în ultima clipă să facă modificările necesare.

Surse din cadrul ORC BN au declarat pentru Bistrițeanul.ro că toată operațiunea de modificare a codurilor CAEN pentru PFA-uri și II-uri s-a suprapus în mod nefericit cu cei care vor să înființeze firme noi, Start-up-uri prin care să acceseze finanțări nerambursabile de la stat, astfel că s-a format o înghesuială de nedescris la ghișee. De azi dimineață, funcționarii ORC BN au apucat să preia doar puțin peste 100 de dosare. Ghișeele se vor închide la 16:30, dar, cel mai probabil, îmbulzeala se va păstra și zilele următoare, fiind mii de persoane juridice care vor în doar câteva zile să li se opereze modificări în Registrul Comerțului.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...