25.9 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

Reparația mașinilor mai vechi de 15 ani ar putea fi interzisă în service-urile auto

Maşinile mai vechi de 15 ani ar putea să primească interdicţie pentru reparaţii în service-urile auto începând din 2035, potrivit unui proiect aflat în dezbatere la instituţiile europene – informează radioromania.ro.

Reparațiile mașinilor mai vechi de 15 ani în service-urile auto ar putea fi interzise, din 2035.

Proiectul introduce conceptul de „vehicul rezidual”, ce se referă la o mașină veche ce are defecțiuni la componente majore, cum ar fi motorul, transmisia, frânele sau direcţia. Conform proiectului, odată introdus în această categorie, autoturismul nu mai poate fi reparat în service-urile auto”, potrivit radioromania.ro.

Prin programul „Fit for 55”, Uniunea Europeană și-a propus să elimine emisiile directe din transporturi până în anul 2050, cu obiective intermediare care includ o reducere de 55% până în 2030 față de nivelurile din 1990 – notează national.ro.

Un pas important în această direcție este interzicerea, în 2035, a mașinilor noi cu motoare cu ardere internă, cu excepția vehiculelor care funcționează cu potențiali combustibili sintetici.

 

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. ….”You’ll own nothing and be happy!” sau „Nu vei avea nimic dar vei fi fericit!”…
    Planul elitelor pentru iobagi. Iobagii își imaginează că ei vor avea bani de o mașină mai nouă din 2035 încolo. Probabil cei mai din Vest, da.
    Dar nici ăia în număr foarte mare. Băieți, citiți din nou ”o reducere de 55% până în 2030 față de nivelurile din 1990”. Deci, 55% mai puțin decât era în 1990. După, căutați niște statistici cu nivelul emisiilor de-a lungul anilor și vedeți că vă veți întoarce cu 70 de ani în trecut. Vă las să vă imaginați folosindu-vă experiența ultimilor ani că acel „55%” e un număr relativ arbitrar, la fel ca cele „2 săptămâni până aplatizăm curba”. Dacă credeți că totul e o conspirație, înseamnă că a venit timpul pentru un nou booster.

  2. ….Doar cele cu probleme grave la directie, frane si motorul dus si foarte poluant se vor trage pe dreapta. S-a revenit cu explicatii clare la PRO tv.
    Este absolut firesc sa nu mai umbli cu o troaca poluanta care ucide oameni si mai ales polueaza NATURA.
    Ce naiba va impotriviti ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...