20.2 C
Bistrița
miercuri, iunie 16, 2021

Replica obraznică a unei asistente din Policlinica Bistrița: „Aici sunteți în România, nu în altă parte”

Un bistrițean a sunat la redacția Bistrițeanul.ro pentru a reclama obrăznicia unei asistente din Policlinica Bistrița, care i-a recoltat luni dimineața o probă pentru o analiză Real TIme PCR, o analiză scumpă, pentru care a plătit 290 lei.

„Mă numesc Gavrilă T. și aș vrea să vă aduc la cunoștință modul total nepotrivit și lipsit de respect în care am fost tratat la Policlinica Bistrița de personalul de acolo. M-am programat pentru un test COVID la aparatul Real Time PCR. Totul a decurs ok și luni dimineața, la ora 8.00, m-am prezentat la Policlinică. M-am așezat la rândul unde se prelevau probele. Când am ajuns în față, am fost trimis la casierie, să plătesc. Aș fi făcut așa din start, nu stăteam degeaba la coadă, dacă ar fi fost un afiș care să mă înștiințeze – ceea ce denotă o lipsă de organizare. Mi-am mai făcut acest test, la laboratoarele private, dar nu știam procedura de la Policlinică.

M-am conformat, m-am dus și am stat la coada unde se plătea și m-am așezat iar la rând, la recoltare. Asistenta care recolta probe, o tinerică de vreo 24 de ani, era vizibil iritată și vreau să vă spun că a recoltat proba brutal. Asta după ce a folosit pixul, iar cu aceleași mănuși a prelevat probe de la alte persoane și înaintea mea și după. Peste tot pe unde am mai fost s-au folosit mănușile pentru un singur pacient și s-au aruncat în fața mea. E inacceptabil! Când i-am atras atenția că am mai făcut acest test și nimeni nu a înfipt atât de adânc și dureros acel bețișor, m-a apostrofat și mi-a aruncat: – Aici sunteți în România, nu în altă parte! V-aș fi spus numele ei, dar nu avea un ecuson de identificare în piept, așa cum ar fi fost normal.

Eu am mai fost la clinicile private din oraș pentru acest test și acolo voi merge din nou, dar am vrut să vă aduc la cunoștință felul în care sunt tratați pacienții la Policlinica Bistrița, în speranța că se vor lua măsuri. Când vezi atâta iritare și răutate pe banii tăi, clar nu-ți convine și îți vine să mergi cât vezi cu ochii. Voi aduce situația la cunoștința conducerii, dar am vrut să știți și dumneavoastră, să mă asigur că se vor lua măsuri și oamenii care ajung acolo nu vor mai fi tratați cu atât de mult dispreț și brutalitate pe banii lor de către angajații unei instituții a statului.”

FOTO: ARHIVA

ARTICOLE SIMILARE

9 COMENTARII

 1. Pentru asistenta cu pricina dacă se confirmă obrăznicia ei, prima soluție ca să revină cu picioparele pe pământ, poate în timpul liber este o pițipoancă, cu blugii rupți, teniși, aproape desculță iarna, tricou dehămat, alias o modă a nefirescului, detașată o lună de zile pe post de infirmieră… la bolnavii care au nevoie de „rață”. Democrație, democrație, dar nu obrăznicie. Să fim serioși și fără ecuson… Aștept un punct de vedere din partea administrației!

 2. De obicei la spital sau in policlinica sau în funcțiile publice întra pilele si cei care dau spaga ( astia nu rezista tot timpul pt ca nu au pe cineva în spate), pilele în schimb da-i sa mearga, sunt angajați pe banii noștri niste incompetenți care habar n-au pe ce lume sunt, nu cunosc termenii medicali, nu stiu anatomie, sunt pe nicăieri.

 3. dreptatea e undeva la mijoc sigur , si omul imediat sa reclame, in primul rand exista ierarhii acolo la policlinica, prima data intrebi de un superior, faci o hartie acolo la fata locului nu si suni la ziar sau la tv, omul e clar cauta senzatii tari, poate disporez venit de dincolo cu fumuri, stiu destui din astia, poate si asistenta satula de din astia veniti de dincolo unde era mai bine a zis ceva, de unde sa stim daca nu a vb cu un superior eu asta faceam vb cu cineva, trebuie sa fi fost si ceva martori etc,

  • Da este normal sa fie iritat omul chiar daca vine din diaspora,pt că acolo sunt tratați într-un mod amiabil chiar daca nu vb limba,așa că ar trebui cei ce sunt plătiți din contribuțiile noastre sa ne respecte fie că le place sau nu ,iar domnișoară daca a obosit sa plece

 4. Daca am ajuns sa ascultam fiecare papagal sensibil ,deranjat de cum ii se preia o probă,inseamna ca am ajuns departe ca sistem. Recomand sensibilului sa aiba atentia mai mare la limbaj,gesturi si mai ales un sapun de calitate.

  • Papagalul care isi da cu parerea dar se ascunde sub anonimat.
   Da. Trebuie sa ascultam orice plangere. Doar asa se pot remedia problemele.
   Am facut testul de cel putin 5 ori si gratuit, de fiecare data s-au comportat deosebit de frumos, de la biletul de ordine, la recoltare si pentru rezultat. Si gratis. Iar atunci cand platesti pentru acel serviciu sa ti se spuna ca aici esti in Romania? Mergi domnisoara in Congo si trateaza la acel mod. Poate acolo o sa te iubeasca

 5. Dreptatea este undeva la ” mijloc ” . Si la recoltarile de probe biologice, ca si la cele de consultatii medicale, ar trebui sa fie o anume ” planificare ” … si oamenii sa nu ” stea la coada ” ci sa vina esalonat… la data si orele programate si atunci nu s-ar mai inghesui si ” calari ” unul pe celalalt… si cu adevarat… trebuie sa intelegem ca ” la noi nu-i ca-n strainatate ” ! N-are ” mama da ti-ar da… ” ! Toti am devenit foarte sensibili peste noapte … si vrem noi sa fie ” ca-n occident ” , dar cu conditii ca-n ” Africa ” … !
  Totodata, ar trebui ca ” oamenii de ordine si de paza „, ori securitate cum mai nou se numesc , sa patruleze pe holuri si acolo unde gasesc ” cozi ” sa-i ia la ” puricat ” pe cei care stau gramada si sa-i ” scoata afara ” pe cei care se baga peste rand si forteaza randurile celor planificati , ori al celor care vin inainte de ora planificata si cu cate 3-4 ore inainte ( maiales cei de la tzara , care vin cu trenul ori autobuzul si pe hoplurile de la Policlinica , stau ca-n sala de asteptare din Gara de Nord ), sa-i scoata afara, sa stea pe bancile din parcul exterior daca nu au altceva de facut pana la ora la care au fost planificati la doctor , ori la recoltare de probe … .
  Nu de putine ori, am fost la Policlinica, la ora la care eram planificat si gaseam la ” coada ” persoane care erau planificate cu cate 4 ore dupa… dar sperau ei sa intre peste rand si degeaba le-am atras atentia ca numai se inghesuie degeaba, ca tot asa erau ca si ” vaca, porcu sau magaru ” … efectiv ma gandeam ca sar la mine sa ma ia de gat , iar pe sistemul de paza il dorea-n ” basca ” …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

VIDEO: Terase din sticlă pe sistem Valedo retractabil – propunerea POP&POP Glass Solutions pentru cei mai pretențioși clienți

Există probabil zeci de moduri de a închide o terasă, dar pentru cei pretențioși, care vor...

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...