REȚETA FERICIRII: Jumătate de viață-n Mexic, jumătate în Bistrița! Plus iubire în toate!

REȚETA FERICIRII: Jumătate de viață-n Mexic, jumătate în Bistrița! Plus iubire în toate!

Cine a cunoscut-o pe Florentina Pop, fostul manager al Pensiunii Miracolo, nu poate spune decât că e o persoană fericită. Iar rețeta pentru acest lucru ne-a spus-o chiar ea. Jumătate de viață în Mexic, jumătate la Bistrița. Multă iubire în tot ce faci și accentul pe oameni.

Pensiunea Miracolo are noi proprietari. Florentina Pop a decis să-l vândă, după ce l-a condus timp de 20 de ani. Decizia nu a fost luată în pripă, dar nici nu a fost una ușoară.

„Motivele pentru care am renunțat la Miracolo sunt multe. Dar motivul cel mai mare este unul ciudat. Nu am avut cui să-l las, să-l fac cadou, moștenire etc. Eu de câțiva ani încoace, iernile umblu prin lume. Îmi plac călătoriile la căldură când la noi în România este frig. Din aceste motive, când plecam, închideam localul pentru că nu aveam persoane din familie care să se ocupe de el. Am gândit doi ani la rând și am decis să aleg vânzarea. Am primit oferte bune de chirie, dar știind dificultățile acestui gen de local nu am avut curajul să-l închiriez”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Florentina Pop.

Aceasta a explicat că tot ce ține de Miracolo este un miracol. Un miracol al iubirii și al punerii omului pe primul loc.

„Miracolo a ajuns un nume NU datorită rulajului de bani. Miracolo a ajuns un brand al bucuriei și a fericirii OAMENILOR. Orice afacere este complicată și grea în orașe mici unde nu este o piață bună de desfacere. Eu cred că orice dificultate se poate depăși prin atitudine. Oricât ar fi instituțiile de dificile, oricât ar fi angajații de leneși, oricât te-ar fura omul din orice postură, prin atitudine îl poți ajuta să te ajute sau să te încurce. Din experiență știu că atâta timp cât faci ceva cu tot sufletul, cu tot dragul, nu ai cum să dai greș. Mai este un secret – «banul». Cât timp prețuiești omul mai mult decât banul, ai și banii ai și OAMENII. Invers – NICIODATĂ!”, a spus Florentina.

Aceasta a explicat că inclusiv vinderea lui a fost un miracol, în sine.

„L-am vândut printr-un Miracol. Am călătorit de la CLUJ la BISTRIȚA cu o mașină de ocazie. În 8 ani de zile m-am urcat pentru prima dată într-o mașină de ocazie. Omul care a decis să mă ia la ocazie a vorbit la telefon pe cască până la intrare în Bistrița fără să vorbim deloc. Dintr-un capăt de Bistrița la altul am vândut MIRACOLO. Nu ne cunoșteam. A oprit în fața casei, la Miracolo, și i-am spus că vreau să-l vând. După 3 zile, oamenii minunați și speciali care l-au cumpărat mi-au devenit vecini. Nu am făcut publicitate deloc. Există MINUNI și eu cred în ele!”, a povestit Florentina Pop.

Aceasta a recunoscut că îi vor lipsi telefoanele, trezitul de dimineață și personalul care a ajuns să-i fie ca o familie, cu unii colaborând și 10 ani de zile.

Deși nu mai e managerul Miracolo, acesta îi va rămâne mereu în suflet și speră ca și noii proprietari să experimenteze miracole cu el.

„Sufletește și spiritual îmi curge în sânge. Îi trimit iubire și energie. Nu contează care va fi destinul celor care îl vor stăpâni. Miracolo este ca un avion care a atins cerul. El mi-a crescut aripile pe care zbor acum. El a făcut fericiți foarte mulți OAMENI. Fericirea lor este și a fost și fericirea mea. Urmele multor bucurii, trăiri și sentimente nu se pot vinde pe bani, ele au valori mai presus decât aurul și banii. Sunt mândră de mine pentru relațiile, interacțiunile, prieteniile pe care am reușit să le am în timp. MIRACOLO m-a legat de oameni și apoi de alte satisfacții și bani. Doresc în continuare MIRACOLO să fie BUCURIE pentru toți care îi trec PRAGUL”, a transmis Florentina Pop.

Pe lângă iubire și relații, un alt secret al fericirii este să călătorești unde îți place și să fii cu cei dragi.

Eu nu am plecat de tot din România. Mă întorc la primăvara mea în curând. România este pe primul loc în viața mea, deși oriunde o duc mai bine. Copiii mei sunt acolo. Părinții mei mă așteaptă. Unde este familia, acolo e locul de bază al meu. Însă aici, în lunile frumoase și calde, stau și vreau să trăiesc doar iernile acolo. În lipsă de Miracolo, fiind obișnuită cu acțiune, activitate și oameni, am decis să fac ceva frumos care imi place și care să fie și spre folosul celor din jur. Pentru mine mai importantă este acțiunea și să mă simt de folos. Sunt o persoană modestă, umblu desculță, pe jos și bicicletă, pot să trăiesc cu 10 euro pe zi în orice loc din lume. În viață se fac schimbări majore uneori, dar dacă unele schimbări se fac în bine, atunci merită să le faci! Dacă unele alegeri grele se fac cu noroc și succes, atunci merită orice SCHIMBARE. Eu cred și sunt convinsă că asta am facut într-un MOMENT perfect al vieții mele”, a concluzionat Florentina Pop, fostul manager al pensiunii Miracolo.

 

 

BACALAUREAT 2020: Topuri și statistici. Ne mândrim cu elevii de 10, dar să nu-i ignorăm totuși pe ceilalți… iulie 3, 2020 - Ne mândrim cu elevii de 10, dar nu avem voie să-i ignorăm totuși pe ceilalți, care au depus și ei eforturi, au muncit și au obținut rezultate excelente la Bacalaureat. Este cazul unor licee cu performanțe remarcabile din Bistrița-Năsăud: „Este o generație de elevi extrem de buni. Sunt copii care muncesc mult peste program...”
VIDEO: Top 3 provocări cu care se confruntă Betak. Cum a supraviețuit compania din Bistrița în pandemie iulie 3, 2020 - Caius Bulea, directorul general Betak Bistrița, a participat la dezbaterea găzduită de Ziarul Financiar, despre evoluția investițiilor în infrastructură, în România, dar și despre exportul de componente de siguranță rutieră. „Suntem singurii producători din România care avem atestate aceste produse și încercate cu institute de specialitate”, a subliniat Caius Bulea.
TOP 4 cele mai inovatoare produse cosmetice L’Oreal Paris iulie 3, 2020 - Machiajul este cel care pune în valoare frumusețea și feminitatea, cel care desăvârșește întreaga ținută, accentuează atuurile și ascunde imperfecțiunile. Astfel, renumitul brand francez L'Oreal Paris a conceput diverse mijloace cosmetice decorative, datorită cărora a reușit să ajungă unul dintre cele mai îndrăgite branduri și care te vor ajuta să obții cel mai superb și rezistent machiaj.
Polițiștii vor să-i dea ”cadou„ de majorat, o lună de ”concediu” după gratii iulie 3, 2020 - Un tânăr de 18 ani riscă să ajungă o lună de zile după gratii. Acesta e cadoul de majorat pe care polițiștii vor să i-l facă în urma ilegalităților constatate. Decizia finală aparține însă instanței de judecată.
Planificați o escapadă de weekend, în munți? S-a reparat drumul de la Valea Mare spre Lacul Lala! iulie 3, 2020 - Ploile din ultima perioadă și viiturile au distrus și drumul ce duce spre Lacul Lala, pe la Valea Mare. Din fericire, acesta a fost reparat. Așa că cei ce doresc să facă o escapadă de weekend, spre Vârful Ineu, pot folosi și DN 17 D.
BN: 10 cazuri noi de Covid 19, în ultimele 24 de ore! Și patru vindecări iulie 3, 2020 - Județul nostru are încă 10 persoane infectate cu COVID 19. Acestea au fost depistate în ultimele 24 de ore. La nivel național, într-o zi, s-au infectat 420.
Controale la balastiere! Amenzi de aproape o jumătate de milion de lei! iulie 3, 2020 - ABA Someș Tisa a făcut controale la balastiere, în mai multe județe, printre care și Bistrița Năsăud. S-a lăsat cu amenzi de aproape un jumătate de milion de lei. Și s-au întocmit și dosare penale.
BIASICOM: Friteuză cu aer cald XXL la doar 269,99 lei iulie 3, 2020 - Pofta de cartofi prăjiți ți-o poți satisface oricând, într-un mod sănătos. Cu Friteuza cu aer cald, nu ai nevoie de ulei, așa că mâncarea e mult mai sănătoasă. Iar acum, la BIASICOM, găsești friteuză XXL, ca să poți face cartofii prăjiți dintr-o dată, pentru TOATĂ familia, la un super preț. Oferta e de 269,99 lei, economisind 100 de lei din prețul inițial!
Un SRL de apartament „născut” anul trecut bagă în buzunar peste un milion de euro pentru celula 2 de la Tărpiu iulie 3, 2020 - S-a produs minunea: începe construcția celei de-a doua celule de la Tărpiu. Problema e că pe potul de 1,3 milioane de euro a pus mâna  o firmă de apartament din București, care și-a început activitatea abia anul trecut.
Secția de Neurologie funcționează cu 2 medici, ceilalți fiind puși pe dreapta de Covid iulie 3, 2020 - Gabriel Lazany, managerul SJU Bistrița a dezvăluit faptul că Secția de Neurologie funcționează doar cu doi medici, după ce trei au fost depistați pozitiv cu Covid-19. În total, la Neurologie își desfășoară activitatea 5 medici.
Aquabis: Se cuplează rețeaua nouă de distribuție a apei, în Năsăud. Câteva străzi, fără apă iulie 3, 2020 - Se cuplează rețeaua nouă de distribuție a apei, în Năsăud - anunță Aquabis. Câteva străzi din oraș vor rămâne astăzi, 3 iulie 2020, fără apă:
FOTO: Dorel, mai cu grijă! I-au făcut mașina praf, după ce au tuns iarba! iulie 2, 2020 - S-a întâmplat azi, pe o străduță din municipiu. Mai mulți angajați ai unei firme au tuns iarba. Doar că nu le-a păsat că au făcut praf și o mașină. Nu doar că a fost acoperită de firele tăiate, dar a fost și zgâriată. Acum proprietarul umblă de la o instituție la alta să-și facă dreptate.
Accesul interzis! Ce se-ntâmplă la stadion: iulie 2, 2020 - Stadionul Gloria a fost scos la licitație. La doar trei zile de la data când ar fi trebuit să aibă loc licitația, s-a pus lacătul! Pe poarta închisă a apărut mesajul ”Accesul interzis în tribune”. CE se întâmplă:
VIDEO: Aproape 19 milioane de euro, investiți în ultimii patru ani, la Lunca Ilvei. Ce regretă primarul Flaviu Lupșan iulie 2, 2020 - Invitat la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul Live, primarul Flaviu Lupșan, din Lunca Ilvei, a vorbit despre proiectele care s-au derulat în localitate, în ultimii ani. Ce regretă primarul Flaviu Lupșan:
Doar 12 bistrițeni vindecați de COVID 19 au donat plasmă. Iar numărul donatorilor va mai scădea! AFLĂ motivul: iulie 2, 2020 - Județul nostru se laudă cu aparat de plasmafereză pentru recoltarea de la pacienții vindecați de COVID 19. Totuși, până acum, doar 12 persoane au donat. Iar numărul donatorilor va mai scădea. AFLĂ motivul:
BN: NOUĂ cazuri noi de COVID 19 și CINCI vindecări în ultimele 24 de ore iulie 2, 2020 - Numărul cazurilor noi de COVID 19 la nivelul județului, e oscilant, de la o raportare la alta. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 9 cazuri noi. Totodată, 5 bistrițeni s-au vindecat. La nivel național, 450 de cazuri noi depistate de la ultima raportare.
VIDEO: Femeie lovită din plin, pe trecerea de pietoni, în Tiha Bârgăului iulie 2, 2020 - O femeie care traversa strada pe trecerea de pietoni a fost lovită, din plin, de un autoturism. Și o fetiță care se afla în mașină a ajuns la spital. Evenimentul rutier a avut loc în Tiha Bârgăului.
EXCELENT! Confort sporit pentru pacienții de la spital: Toate paturile din unitatea medicală au fost înlocuite iulie 2, 2020 - Spitalul Județean de Urgență Bistrița a reușit înlocuirea paturilor din întreaga unitatea medicală. Ultimele paturi au sosit la spital în urma sponsorizării din partea Nuclearelectrica și a unei alocări din partea Ministerului Sănătății.
VIDEO: Ce se întâmplă cu drumurile recent modernizate în Rodna, distruse de inundațiile săptămânii trecute iulie 2, 2020 - Ce se întâmplă cu drumurile recent modernizate în Rodna, distruse de inundațiile săptămânii trecute. Cine plătește pagubele? Este vorba de bani pierduți? Primarul Valentin Grapini a explicat situația: „Este foarte greu, în asemenea situații. Lucrăm contra cronometru…”
EXPLOZIE de creativitate și culoare, de mâine, la Târgul Breslelor Moderne iulie 2, 2020 - Inima cetății Bistrița va fi plină în acest weekend de creativitate, frumusețe și culoare. Meșteșugari din Bistrița-Năsăud vă vor aștepta cu drag la Târgul Breslelor Moderne. Iar rodul talentelor lor vă va merge, cu siguranță, direct în inimă.
Aquabis: Fără apă potabilă astăzi, în Sângeorz-Băi și Rebrișoara iulie 2, 2020 - Se sistează apa potabilă astăzi, 2 iulie 2020, pe câteva străzi din Sângeorz-Băi și Rebrișoara - anunță Aquabis.
Bistrițenii ar putea fi scutiți de anumite taxe și impozite! Consilierii, chemați în ședință extraordinară pentru a vota: iulie 2, 2020 - Viceprimarul Cristian Niculae a convocat o ședință extraordinară de Consiliu Local. Pe ordinea de zi, un proiect cu facilități fiscale pentru bistrițeni. E vorba de reducerea sau scutirea de la plata unor taxe sau impozite.
Vitalia se pregătește să transforme gunoiul în combustibil destinat fabricilor de ciment iulie 1, 2020 - Octavian Morariu, președintele firmei Vitalia, care administrează centrul de la Tărpiu, a făcut cunoscut faptul că SRL-ul a investit într-un proces industrial de transformare al deșeurilor în combustibil, destinat fabricilor de ciment, printre altele. Investiția ar fi aproape finalizată.
VIDEO: O veste foarte bună, pentru drumul Rodna – Valea Vinului iulie 1, 2020 - O veste foarte bună, pentru drumul Rodna – Valea Vinului. În 6 iulie, firma Frasinul va începe lucrările de reabilitare a drumului, a anunțat primarul Valentin Grapini din Rodna:
Un bistrițean căutat de poliție în Franța a vrut să se refugieze acasă. Unde a fost prins: iulie 1, 2020 - Un bistrițean de 28 de ani a vrut să se ascundă acasă de autoritățile din Franța, care-l căutau pentru infracțiuni contra proprietății. Planurile nu i-au ieșit însă, fiind prins de polițiștii români.
FOTO/VIDEO : Un adolescent, la un pas de înec la ștrandul Codrișor iulie 1, 2020 - Un adolescent se află în stare gravă, după ce a fost la un pas de înec la ștrandul municipal de la Codrișor. Acesta a fost scos inconștient, de către salvamarul ștrandului, de pe fundul bazinului.
VIDEO: Cum stăm cu defrișările, în Lunca Ilvei? Primarul Flaviu Lupșan avertizează că „se respectă întru totul litera legii” iulie 1, 2020 - Nici primarul, nici preotul nu fac legea pădurii într-o localitate. Cu atât mai puțin Consiliul Local. Este nedrept și incorect să susții că toate calamitățile naturale se întâmplă din cauza defrișărilor masive – avertizează primarul Flaviu Lupșan. „La Lunca Ilvei se respectă întru totul litera legii.”
Ai vrut să-ți trimiți copilul la grădiniță pe timp de vară? AFLĂ când se deschid și care sunt regulile iulie 1, 2020 - Părinții care au dorit să-și trimită copiii la grădiniță, pe timp de vară, au depus cereri. Administrația locală a analizat cererile și au decis. Se deschid TREI grădinițe. AFLĂ când și care sunt regulile.
BN: 12 cazuri noi în 24 de ore, printre care un medic și doi asistenți! Plus un deces iulie 1, 2020 - Bistrița Năsăud înregistrează 12 cazuri noi de COVID 19, în ultimele 24 de ore. Numărul total al infectărilor, de la începutul pandemiei, ajunge la nivelul județului la 535. La nivel național, de la ultima raportare s-au înregistrat 326 cazuri noi.
FOTO 6,4 milioane de lei pentru cea de-a doua celulă de depozitare a deșeurilor de la Tărpiu. Când va fi gata: iulie 1, 2020 - Cu o întârziere considerabilă măsurată în ani, astăzi a început construcția celei de-a doua celule la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Tărpiu. Prima celulă trebuia închisă încă de anul trecut, însă s-a cerut o derogare pentru a mai putea funcționa.