18.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

Robert Sighiartău: TOATE autorizațiile de construcție se vor prelungi GRATUIT pentru încă doi ani

Veste bună pentru constructori. Perioada de valabilitate a autorizației de construire va fi prelungită cu 24 de luni, GRATUIT. Amendamentul depus de Robert Sighiartău a fost adoptat.

În luna aprilie, deputatul PNL Robert Sighiartău a venit cu un amendament la legea construcției. Mai exact, modificarea prevedea, printre altele, ca perioada de valabilitate a autorizației de construire să fie mai lungă.

Acest amendament a fost depus de Sighiartău deoarece perioada de finalizare a construcțiilor e PREA scurtă. Asta în contextul în care există dificultăți de aprovizionare cu materiale de construcție.

În luna aprilie au fost depuse mai multe amendamente:
  • în cazul în care lucrările de construcții nu pot fi începute ori nu pot fi executate integral la termenul stabilit, investitorul va putea solicita autorității emitente prelungirea valabilității autorizației cu cel puțin 45 zile lucrătoare înaintea expirării acesteia (față de 15 zile în prezent)
  • Prelungirea valabilității autorizației se acordă gratuit, o singură dată și pentru o perioadă nu mai mare de 24 luni (față de 12 luni în prezent)
  • autorizațiile de construire deja prelungite în limitele legii, aflate în termen de valabilitate vor beneficia de același regim, respectiv vor mai putea fi prelungite cu o perioadă egală cu diferența până la 24 de luni
  • autorizațiile de construire care, la data intrării în vigoare a acestor modificări,  au mai puțin de 30 de zile până la data expirării termenului de valabilitate, vor fi prelungite de drept cu 90 de zile

Mai exact amendamentele au fost aduse proiectului de lege pentru aprobarea OUG nr.93/2021 privind instituirea unor măsuri pentru derularea PNDL etapa a II-a” scrie Arenaconstruct.ro

Unul dintre aceste amendamente a fost adoptat, a anunțat ieri deputatul.

Împreună cu colegul meu senator Alexandru Nazare am reușit să adoptăm un amendament prin care toate autorizațiile de construire – public sau privat se vor prelungi gratuit pentru o perioadă de 24 de luni” a scris Robert Sighiartău pe pagina sa de Facebook.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Un lucrh bun pentru oameni in situatii de criza. Aceste lucruri trebuie cautate si legiferate de chilotarii din parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...