1.2 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

Roboți din toată țara își dau întâlnire la Bistrița, la primul concurs de robotică din oraș!

Bistrița găzduiește primul concurs de robotică care a avut vreodată loc în orașul nostru. 23 de echipe și peste 130 de liceeni din toată țara se vor întâlni în sala de sport a Colegiului Național Liviu Rebreanu din Bistrița.

Astăzi se dă startul primului concurs de robotică care a avut loc vreodată în Bistrița! Până duminică, 23 de echipe și peste 130 de liceeni din toată țara se vor întâlni în sala de sport a Colegiului Național Liviu Rebreanu pentru a da startul noului sezon de robotică.

Concursul este organizat de echipa Colegiului Național Liviu Rebreanu – Bolts and Gears, cu sprijinul Consiliului Județean Bistrița Năsăud și al Primăriei Municipiului Bistrița.

Acest tip de eveniment este un concurs demonstrativ, bazat pe reguli stabilite de asociația americană FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), în cadrul căreia echipele se pot antrena pentru etapele regionale și națională.

Tema pe care tinerii liceeni au primit-o anul acesta robotul este imitarea un motostivuitor care are sarcina de a muta „cărămizi„ dintr-o parte în alta a terenului, iar apoi de a le așeza una peste cealaltă, astfel formând un turn.

Echipa câștigătoare va primi un premiu în bani în valoare de 3.000 de lei.

Dincolo de prezentarea roboților concepuți de către fiecare echipă, în cadrul evenimentului vor avea loc și diferite workshop-uri pentru participanți. Astăzi este invitată Mihaela Ivan care va prezenta tinerilor domeniul comunicării și importanța acestuia, sâmbătă va fi prezent Tibi Ușeriu pentru a povesti despre provocările vieții, iar duminică, atmosfera va fi întreținută de Sidor Costinași, liderul cercetașilor din Bistrița si expert in Public Speaking.

Foto: Nerdvana

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...