5.4 C
Bistrița
luni, decembrie 5, 2022

Roboți din toată țara își dau întâlnire la Bistrița, la primul concurs de robotică din oraș!

Bistrița găzduiește primul concurs de robotică care a avut vreodată loc în orașul nostru. 23 de echipe și peste 130 de liceeni din toată țara se vor întâlni în sala de sport a Colegiului Național Liviu Rebreanu din Bistrița.

Astăzi se dă startul primului concurs de robotică care a avut loc vreodată în Bistrița! Până duminică, 23 de echipe și peste 130 de liceeni din toată țara se vor întâlni în sala de sport a Colegiului Național Liviu Rebreanu pentru a da startul noului sezon de robotică.

Concursul este organizat de echipa Colegiului Național Liviu Rebreanu – Bolts and Gears, cu sprijinul Consiliului Județean Bistrița Năsăud și al Primăriei Municipiului Bistrița.

Acest tip de eveniment este un concurs demonstrativ, bazat pe reguli stabilite de asociația americană FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), în cadrul căreia echipele se pot antrena pentru etapele regionale și națională.

Tema pe care tinerii liceeni au primit-o anul acesta robotul este imitarea un motostivuitor care are sarcina de a muta „cărămizi„ dintr-o parte în alta a terenului, iar apoi de a le așeza una peste cealaltă, astfel formând un turn.

Echipa câștigătoare va primi un premiu în bani în valoare de 3.000 de lei.

Dincolo de prezentarea roboților concepuți de către fiecare echipă, în cadrul evenimentului vor avea loc și diferite workshop-uri pentru participanți. Astăzi este invitată Mihaela Ivan care va prezenta tinerilor domeniul comunicării și importanța acestuia, sâmbătă va fi prezent Tibi Ușeriu pentru a povesti despre provocările vieții, iar duminică, atmosfera va fi întreținută de Sidor Costinași, liderul cercetașilor din Bistrița si expert in Public Speaking.

Foto: Nerdvana

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...