Cristian Niculae – Drept la replică privind stejarul din fața Hotelului Codrișor

Cristian Niculae – Drept la replică privind stejarul din fața Hotelului Codrișor

Bistrițeanul.ro prezenta ieri posibilitatea ca stejarul vechi de aproape 250 de ani, din fața Hotelului Codrișor, să fie tăiat. Pentru lucrări ce se vor face în zonă. Viceprimarul Niculae a ținut să dea un drept la replică.

Cea mai veche ființă din municipiu e un stejar aflat în fața Hotelului Codrișor. Acesta a fost propus pe lista „monumentelor naturii”, dar nu a fost aprobat… Motivul? Municipalitatea intenționează să facă lucrări în zonă. Ori stejarul, care oricum e aproape în mjloculul drumului, încurcă socotelile.

Mai multe informații despre acest subiect puteți reciti AICI:

Municipalitatea ar putea oricând să omoare cea mai veche ființă din municipiu! Le stă în drum! La propriu!

Viceprimarul Cristian Niculae ne cere un drept la replică la articolul mai sus menționat:

„Pentru o informare corectă a cetățenilor și pentru a îndrepta o eroare de comunicare care nu îmi aparține, doresc să precizez următoarele lucruri: Primăria Municipiului Bistrița NU a vrut niciodată și NU a cerut niciodată unei comisii să aprobe tăierea stejarului din fața hotelului Codrișor.

Eu, viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae NU am participat la acea comisie în care s-a decis ca doar cei patru castani să fie declarați monumente ale naturii și nici nu am cerut comisiei să NU declare monument al naturii, stejarul din fața hotelului Codrișor. A fost decizia comisiei, ca doar cei patru castani să fie declarați monumente ale naturii, deși în comisie s-a analizat și posibilitatea ca stejarul să fie declarat monument al naturii.

Primăria Municipiului Bistrița nu are nici o intenție de a tăia acest stejar și nici măcar nu s-a pus în discuție acest lucru până acum. M-am exprimat foarte clar că decizia referitoare la tăierea sau păstrarea stejarului va fi pusă în discuție în viitor, doar dacă va fi necesar. În viitor, pentru realizarea proiectului de amenajare a malurilor râului Bistrița, crearea unei zone de promenadă și realizarea unei străzi pe sub pădurea Codrișor, având în vedere poziționarea acestui stejar în locul pe unde ar trebui să treacă strada, la cererea proiectanților s-ar putea pune în discuție și analiza acest lucru.

NU voi fi niciodată de acord cu tăierea acestui stejar secular decât dacă nu vor fi găsite soluții de ocolire și păstrare a lui, de către specialiștii ce vor gândi acest proiect. În „Comisia de tăieri a arborilor” am avut întotdeauna o poziție fermă împotriva tăierilor arborilor sănătoși, ce nu prezintă pericol de accidente în caz de furtuni sau vijelii, din orașul nostru. Au fost numeroase cereri din partea cetățenilor de a tăia arborii din parcările rezidențiale pe motiv că frunzele lor cad pe mașini și le murdăresc sau pe motiv că acei arbori umbresc apartamentele în care locuiesc, dar m-am opus și nu am aprobat tăierea lor.

Consider că titlul articolului și conținutul lui nu reflectă realitatea cu privire la intențiile Primăriei Bistrița în acest caz.”

NOTA REDACȚIEI: Am subliniat mai sus câteva fraze din dreptul la replică al viceprimarului, care se contrazic cu concluzia din final.

Primarul, prins cu mâța-n sac: Nereguli într-o școală din Bistrița-Năsăud! ianuarie 23, 2020 - Achiziţii la supra-preț în şcoală, stâlpi de rezistenţă montaţi prost, lucrări de canalizare şi echipamente care există doar pe hârtie. Asta au descoperit inspectorii în construcţii şi corpul de control al Ministerului Dezvoltării, într-o școală din Bistrița-Năsăud.
VIDEO: Profesorului Maternik i se cere o evaluare psihică! ianuarie 23, 2020 - Mare ședință ieri la Inspectoratul Școlar. Consiliul de administrație a dezbătut, printre altele, și problema profesorului din Șanț. Maternik s-ar putea întoarce să predea, dar cu o condiție. Să ducă un aviz de la medici cum că e apt…psihic.
Victorie pentru deputatul PMP Ionuț Simionca. Parlamentul va vota eliminarea pensiilor speciale ianuarie 22, 2020 - Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, salută consensul existent la nivel parlamentar pentru eliminarea acelor pensii speciale care crează privilegii nemeritate și pun presiune pe bugetul de stat.
VIDEO – Primarul susține că Bugetul pe 2020 e sumbru! CE proiecte sunt totuși, cap de listă: ianuarie 22, 2020 - Ovidiu Crețu a explicat că bugetul municipiului pe 2020 nu arată prea bine. Totuși, există trei proiecte care sunt cap de listă. Lucrările ar fi trebuit să înceapă la acestea în 2018. ”Modificările legislative ne-au împins până în 2020. Dar anul acesta vor începe lucrările la toate aceste trei proiecte!” a declarat edilul.
Vor să cumpere o mașină pentru Centrul de Transfuzii! IMPLICĂ-TE! Mai au nevoie de ajutor! ianuarie 22, 2020 - O mână de tineri au decis să facă tot ce le stă în putință pentru a salva cât mai multe vieți. Au ales metoda donării de sânge. Pentru ca un număr cât mai mare de persoane să poată dona, sau pentru ca sângele să ajungă cât mai rapid acolo unde e nevoie, și-au propus să achiziționeze o mașină. Aceasta va fi folosită pentru a ajuta Centrul de Transfuzii Bistrița. IMPLICĂ-te și tu! Mai au nevoie de ajutor pentru a o achita!
Sute de bistrițeni amendați că au aruncat gunoiul aiurea! ianuarie 22, 2020 - Anul trecut, aproape 300 de bistrițeni au fost amendați pentru că au aruncat gunoiul aiurea. Suma încasată la bugetul orașului de la bistrițenii nedisciplinați se apropie de 100.000 de lei. Ce măsuri pregătește municipalitatea:
EDITORIAL: Are dreptate primarul! Trebuie să ne ardă incompetența la buzunare ca să ne învățăm minte. Rău și pe toți! ianuarie 22, 2020 - Da. Prostia costă. Și ca să o simțim, trebuie să ne ardă la buzunare incompetența și dezinteresul față de cetățeni al aleșilor noștri. Iată, am ajuns să trăim și ziua în care suntem certați și amenințați cu arsura la buzunar pentru lipsa lor de organizare. Pentru afacerile de partid și pentru tot eșecul în administrarea banului public, plătit de noi, în fiecare taxă și impozit. Bravo! Avem exact ce votăm și merităm.
Cupa României Fan Courier: Gloria 2018 s-a calificat în optimi, după ce a învins la scor CSU Universitatea de Vest Timișoara ianuarie 22, 2020 - Gloria 2018 s-a calificat în optimi, după ce a învins la scor CSU Universitatea de Vest Timișoara. Ce urmează pentru jucătoarele Gloriei:
VIDEO – Ioan Turc: PNL BN va face cunoscut numele candidaților pentru primăriile din județ, până la 1 martie ianuarie 22, 2020 - Alegerile locale pentru primari vor avea loc în luna iunie a acestui an. Prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, liderul PNL BN a anunțat că până în 1 Martie se va face publică lista propunerilor pentru fotoliile din județ.
VIDEO – Ovidiu Crețu: În Bugetul pe 2020 voi prinde TOATE investițiile necesare pârtiei ianuarie 22, 2020 - Mandatul lui Ovidiu Crețu se termină în luna iunie a acestui an. Acesta a anunțat că va prinde TOATE investițiile care mai sunt necesare pentru pârtie în bugetul pe 2020. ”Primarul face bugetul, așa că voi prinde tot ce mai e nevoie acolo. Astfel, pârtia va putea fi funcțională un întreg sezon rece, dacă temperaturile sunt cu minus” a spus edilul.
Cazuri noi de gripă în județ! Un copilaș, printre cei afectați ianuarie 22, 2020 - 7 noi cazuri de gripă s-au înregistrat săptămâna trecută în județul nostru. Printre cei diagnosticați cu gripă se numără și un copilaș sub 4 ani. Din fericire, niciunul dintre cei diagnosticați nu a avut nevoie de internare.
Finanțele au o nouă conducere! Dorina Cicioc revine în funcție! ianuarie 22, 2020 - S-a făcut mutarea și la Bistrița. Cristian Parasca a fost demis din funcția de director al Finanțelor Publice. Locul său a fost luat de Dorina Cicioc. Aceasta revine la cârma instituției după ce a fost înlocuită în 2012.
S-a stins o legendă a Bistriței: Martin Ohler, meseriașul din Sugălete specializat în mecanică fină ianuarie 22, 2020 - Astăzi ne luăm adio de la una dintre legendele urbane ale orașului... S-a stins din viață meșterul Martin Ohler. Cu atelierul său de lângă casa parohială a Bisericii Evanghelice se deschidea  impresionanta istorie a ansamblului Sugălete…
VIDEO – 8 persoane, printre care și un bebeluș, salvați din incendiu! AFLĂ povestea de la Mocod: ianuarie 22, 2020 - Ora 04.00 dimineața. Un drum lung spre casă a doi maramureșeni se oprește brusc în Mocod, la ieșirea spre Nimigea. Văd acoperișul unei case în flăcări și încep să claxoneze în disperare. Între timp unul dintre ei sună la 112:
FOTO/VIDEO: S-a deschis CHANSON CERAMIC! Ceramică rară, pentru pretențioși! ianuarie 22, 2020 - Dacă aveți în plan amenajarea unui spațiu comercial sau a casei și visați la un proiect unic, cu accente inedite, rare, atunci trebuie să ajungeți și pe la show-room-ul de ceramică spaniolă Chanson Ceramic, deschis luni la Bistrița, într-un spațiu cochet de lângă Hanul Ancuței, lângă Prefectură. Oricât de mic sau de mare v-ar fi bugetul, veți găsi aici accentele de ceramică care să-l facă unic.