1.6 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

Rodna primește peste 1,5 milioane de euro pentru un campus școlar

Undă verde pentru finanțarea unui campus școlar, la Rodna. Investiția va completa paleta serviciilor educaționale din zonă, iar valoarea proiectului depășește 1,5 milioane de euro.

Primăria comunei Rodna pregătește documentația în vederea lansării procedurii de licitație pentru realizarea unui campus școlar. Proiectul se află pe agenda administrației locale încă din anul 2018.

Proiectul nostru privind realizarea unui campus școlar a primit undă verde la finanțare. Noi am gândit acest proiect încă din anul 2018 și am solicitat finanțare prin Programul Operațional Regional. Într-o primă fază, finanțarea ne-a fost refuzată pe motiv că unul dintre terenurile pe care ne-am propus amplasarea campusului avea intabulare provizorie. În ghid spunea că intabularea definitivă va putea fi făcută ulterior depunerii proiectului. Am depus contestație, care ne-a fost ulterior admisă. În rest, toate condițiile impuse de ghid sunt îndeplinite. Până cel târziu în primăvară, vom lansa licitația pentru realizarea campusului.”, povestește primarul Valentin Grapini.

Proiectul include construirea de spații destinate liceului, o școală profesională cu ateliere și internat la Valea Vinului. Pe perioada verii, internatul va găzdui tabere școlare.

Noi avem acum Liceul Tehnologic Rodna, dar ne sunt spațiile insuficiente. După ce am înființat liceul și scoala profesională, postliceala de asistenți umani și de farmacie, avem nevoie de spații suplimentare. De aceea am și venit cu un astfel de proiect. Avem liceul pe aproximativ 27 de ari de teren, pe 55 ari va fi școala profesională și atelierele. Pe 14 ar va fi amplasat internatul și tabăra. Spațiile destinate liceului și școlii profesionale vor fi construite la Rodna, iar internatul la Valea Vinului. Ne dorim ca, pe timpul verii, internatul să poată fi prins în circuitul taberelor școlare.” a declarat pentru Bistrițeanul.ro, primarul Valentin Grapini.

Odată cu înființarea acestui campus școlar, comuna Rodna va oferi elevilor posibilitatea de a se caza și de a studia în condiții moderne.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.