12.6 C
Bistrița
joi, martie 23, 2023

România 100: Fără pile, rude sau aplaudaci slugarnici – mâine, la Metropolis, sunteți invitați la o poveste deschisă despre soarta Bistriței

Platforma România 100 și comunitatea locală RO100 Bistrița vă invită sâmbătă, 28 iulie, de la ora 10, la Hotel Metropolis la o discuție despre viitorul orașului Bistrița și al zonei – prioritățile reale ale cetățenilor și dezvoltarea în următorii ani. „Ne interesează opiniile, ideile, strategiile dumneavoastră privitoare la viitorul orașului Bistrița și al zonei. Vorbiți cu noi, vă așteptăm!”, anunță organizatorii.

Dezbaterea face parte dintr-un proiect amplu de consultare națională pentru viitorul țării: „Întrebăm România Împreună”. Vrem să aflăm ce își doresc cu adevărat românii, în anul Centenar, pentru ei înșiși, pentru familiile lor și pentru comunitate. Proiectul are două mari componente: dezbateri publice și un chestionar la care puteți răspunde și voi, în doar câteva minute, chiar AICI.

Invitat este Dragoș Pîslaru, fost ministru al Muncii și fondator al Mișcării România împreună și al Platformei România 100.

Accesul se va face pe baza înscrierii prealabile prin completarea formularului de participare AICI.

Ne interesează opiniile, ideile, strategiile dumneavoastră privitoare la viitorul orașului Bistrița și al zonei. Vorbiți cu noi, vă așteptăm!”, subliniază organizatorii acestei întâlniri.

 

Nimeni de unul singur nu va putea să schimbe în bine toate lucrurile care nu funcționează în România. Nu o mână de oameni și nici măcar câteva zeci de profesioniști nu vor putea să rezolve problema ineficienței administrației publice. Nici calitatea clasei politice, nici problemele legate de corupție, nici nesimțirea agresivă a celor de la putere nu sunt ușor de schimbat chiar dacă vom fi câteva sute sau câteva mii. Schimbarea se face cu mulți profesioniști, cu mulți oameni cu valori solide și cu multă, multă muncă. Nu cu discursuri sforăitoare. Nu cu pile, rude sau aplaudaci slugarnici.

Ar fi un miracol ca oamenii care au fost la putere în cea mai mare parte a ultimilor 28 de ani să devină brusc modele de cinste sau de profesionalism. Disperarea multora de a nu sfârși în pușcărie sau de a-și pierde privilegiile nemeritate e toxică pentru România. Compromisurile uriașe făcute de o bună parte a clasei politice pentru a fi mai bogată și mai puternică au un efect profund negativ. România nu poate deveni mai bună divizând societatea și provocând oamenii unii împotriva altora…”, preciza Dacian Cioloș, Președinte fondator Mișcarea România Împreună.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...

Delicioasa înghețată de la Gelateria Aniela o găsiți și la magazinul de pe Calea Moldovei!

N-au mai avut răbdare să se încălzească afară, așa că au deschis și magazinașul din partea...