10 C
Bistrița
duminică, februarie 25, 2024

ROMBAT, liderul pieței de baterii auto din România, se implică în extinderea Centrului de Resurse și Referință în Autism „Micul Prinț”

Compania ROMBAT SA, singurul producător integrat 3600 de baterii auto din România, este recunoscută pentru atenția pe care o acordă proiectelor dedicate comunităților defavorizate. În acest an, Rombat va susține – în calitate de partener – proiectele destinate recuperării și incluziunii socio-școlare și profesionale derulate de Asociația Autism Europa – Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț Bistrița (AAE).

Cele două organizații au semnat, la finalul anului trecut, un parteneriat. Acesta are în vedere dezvoltarea serviciilor sociale și psihoterapeutice adresate copiilor și tinerilor cu tulburare din spectrul autist din Transilvania. Totodată, Rombat SA se va implica și în realizarea unor campanii de awareness și sensibilizare socială la nivel național.

Rombat și Asociația Autism Europa – Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț Bistrița vor colabora pentru organizarea Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului.

Ea este marcată anual la nivel internațional în data de 2 aprilie.

Cele două instituții vor colabora, de asemenea, și la alte evenimente cu impact social. E vorba despre cursuri de formare a abilităților de autoservire, dezvoltarea abilităților de viață independentă și a capacității profesionale a persoanelor diagnosticate cu tulburări din spectrul autist, formarea cadrelor didactice și a altor actori sociali cu rol semnificativ în creșterea calității vieții persoanelor cu dizabiltăți.

Parterneriatul vizează inclusiv extinderea capacității Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț din cadrul Asociației Autism Europa.

Proiectele Asociației Autism Europa – Centrul de Resurse și Referință în autism Micul Prinț Bistrița au la bază solidaritate și suport, două principii de viață cu care rezonăm și noi, echipa Rombat.

Sunt principii după care ne ghidăm ca oameni, ca angajați ca organizație și pe care le aplicăm în relațiile din interiorul companiei, cu clienții, furnizorii și partenerii noștri.

Doar prin solidaritate și suport putem pune umărul la coeziunea unei echipe, a unei comunități și, de ce nu, a economiei. Felicităm Asociația Autism Europa pentru curajul și perseverența cu care identifică soluții care să vină în sprijinul copiilor și tinerilor cu tulburare din spectrul autist și creează proiecte care ajută la creșterea calității vieții acestora”, a declarat Alin Ioaneș, CEO Rombat.

Asociația Autism Europa – Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț Bistrița este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 2007 de părinţi şi prieteni ai copiiilor cu autism. Organizația are 60 de beneficiari direcţi şi sute de beneficiari indirecţi.

Asociația Autism Europa este implicată în activități de lobby și advocacy, de-a lungul timpului, eforturile constante și susținute ale AAE și a altor organizații de profil având ca efect modificarea legislației românești în favoarea persoanelor cu TSA.

Copiii diagnosticați cu autism au nevoie de evaluări psihologice complexe, diagnosticare precoce și corectă și ani de zile de terapie de recuperare zilnică, realizată de personal specializat: terapie comportamentală, terapie cognitivă, terapia limbajului, kinetoterapie, activități de socializare în grup, integrare senzorială, terapie prin joc și muzică.

În România, aceste terapii nu sunt decontate de statul român. Ele sunt susținute în principal prin efortul personal al familiilor. Ceea ce face ca accesul la terapia specializată să fie un demers extrem de dificil, la nivel individual.

Din acest motiv, implicarea inclusiv financiară a companiilor este esențială pentru menținerea activității centrului la standardele actuale, pentru a crește accesul la terapie pentru copiii aflați pe listele de așteptare și prentru a degreva familiilor de povara susținerii financiare a terapiei de recuperare.

Rombat Bistrița, deținută de concernul sud-african Metair este singurul producător integrat 360O de baterii auto din România și lider al pieței locale din 1997.

Cu peste 40 de ani de activitate continuă, compania a produs și vândut, de-a lungul timpului, baterii auto în peste 40 de state, de pe 4 continente.

Rombat are o echipă formată din peste 750 de angajați și se implică în mod constant în proiecte care vin în sprijinul comunității la nivel local și regional dar și în proiecte de interes public național. An de an, compania susține fie financiar, fie prin acțiuni de voluntariat ale angajaților proiecte din zona de sănătate, educație, mediu și sport.

În 2021, Rombat s-a implicat activ în peste 28 de proiecte derulate de persoane fizice sau organizații neguvernamentale.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.