28 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

Rombat, printre firmele ce-și trimit angajații în șomaj tehnic!

Firmele afectate de pandemia de coronavirus își pot trimite angajații în șomaj tehnic. Actele pot fi depuse începând de mâine, banii pentru plata salariilor fiind livrați în 15 zile. Ar fi peste 60 de firme ce și-au anunțat intenția de a-și trimite angajații în șomaj tehnic. Printre ele, și Rombat.

Aseară a fost publicată în Monitorul Oficial procedura de depunere a actelor pentru trimiterea angajaților în șomaj tehnic.

Conform procedurii, contractele de muncă trebuie suspendate la ITM, completat tabelul publicat în Monitorul Oficial și ala trimise la AJOFM.

Doar de mâine se pot depune aceste acte. Azi noapte s-a publicat în Monitorul Oficial. Avem peste vreo 60 care au anunțat telefonic intenția. Unii au și trimis actele și cu tabelel lor. Dar e un tabel specific ce trebuie completat și care doar azi-noapte a fost publicat. Așa că de mâine, își pot depune cererile, că nu e nicio grabă. Chiar și pentru cei ce deja au trimis în șomaj tehnic. Iar noi facem plata în termen de 15 zile. După care, au la dispoziție două zile să triumită ei bani la angajați. Degeaba ne-au trimis poze cu tabelele lor. Că procedura doar acum a fost publicată în monitorul oficial” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, directorul AJOFM BN, Otilia Râpan.

Printre firmele care au anunțat că-și vor trimite angajații în șomaj tehnic se numără și Rombat.

Conform profit.ro, ”Grupul sud-african Metair a oprit, în contextul epidemiei de coronavirus, producția de baterii auto la fabrica Rombat din Bistrița, unde lucrează peste 700 de angajați. Măsurile de carantină luate de autorități afectează și activitatea subsidiarelor din Germania, Marea Britanie și Turcia, grupul estimând scăderea afacerilor cu cel puțin 20% în primul trimestru!.”

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.