15.5 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

Rombat, printre firmele ce-și trimit angajații în șomaj tehnic!

Firmele afectate de pandemia de coronavirus își pot trimite angajații în șomaj tehnic. Actele pot fi depuse începând de mâine, banii pentru plata salariilor fiind livrați în 15 zile. Ar fi peste 60 de firme ce și-au anunțat intenția de a-și trimite angajații în șomaj tehnic. Printre ele, și Rombat.

Aseară a fost publicată în Monitorul Oficial procedura de depunere a actelor pentru trimiterea angajaților în șomaj tehnic.

Conform procedurii, contractele de muncă trebuie suspendate la ITM, completat tabelul publicat în Monitorul Oficial și ala trimise la AJOFM.

Doar de mâine se pot depune aceste acte. Azi noapte s-a publicat în Monitorul Oficial. Avem peste vreo 60 care au anunțat telefonic intenția. Unii au și trimis actele și cu tabelel lor. Dar e un tabel specific ce trebuie completat și care doar azi-noapte a fost publicat. Așa că de mâine, își pot depune cererile, că nu e nicio grabă. Chiar și pentru cei ce deja au trimis în șomaj tehnic. Iar noi facem plata în termen de 15 zile. După care, au la dispoziție două zile să triumită ei bani la angajați. Degeaba ne-au trimis poze cu tabelele lor. Că procedura doar acum a fost publicată în monitorul oficial” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, directorul AJOFM BN, Otilia Râpan.

Printre firmele care au anunțat că-și vor trimite angajații în șomaj tehnic se numără și Rombat.

Conform profit.ro, ”Grupul sud-african Metair a oprit, în contextul epidemiei de coronavirus, producția de baterii auto la fabrica Rombat din Bistrița, unde lucrează peste 700 de angajați. Măsurile de carantină luate de autorități afectează și activitatea subsidiarelor din Germania, Marea Britanie și Turcia, grupul estimând scăderea afacerilor cu cel puțin 20% în primul trimestru!.”

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.