Romuli: S-a răsturnat cu autoutilitara în râul Sălăuța

Romuli: S-a răsturnat cu autoutilitara în râul Sălăuța

Weekendul care tocmai a trecut, nu a fost unul lipsit de evenimente rutiere. Pe lângă accidente, polițiștii au depistat în trafic șoferi care au încălcat legea. Unii, chiar mai multe legi concomitent.

Șoferii le-au dat de lucru polițiștilor, în acest weekend. Aceștia au încălcat legea și au fost sancționați.

Nu a oprit la semnalele polițiștilor

La data de 4 mai a.c., în Mijlocenii Bârgăului, polițiștii au efectuat semnalele regulamentare de oprire în trafic unui autovehicul, însă conducătorul acestuia nu a oprit. A fost depistat ulterior, în apropierea locuinței sale, ocazie cu care a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest și să-i fie prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii l-au identificat ca fiind un bărbat de 53 de ani din Mijlocenii Bârgăului, iar ca urmare a verificărilor efectuate a  rezultat faptul că avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu permisul suspendat și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Băuti, la volan

  1. La data de 5 mai a.c.,pe DJ162, în localitatea Stupini, polițiștii l-au depistat în trafic, pe un tânăr de 27 ani din localitate, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest rezultatul a fost pozitiv și a fost transportat la spital, unde i-au fost prelevate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă de către polițiștii Secţiei 1, care au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

2. La data de 6 mai a.c., în localitatea Josenii Bîrgăului, polițiști l-au identificat în trafic, pe un tânăr de 26 ani din localitate care conducea o autoutilitară, deși se afla sub  influenţa băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de peste de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările continuă și s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

3. Pe DN17C, în Coşbuc, polițiștii l-au depistat pe un bărbat de 43 de ani din localitate care conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Cel în cauză este cercetat de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud pentru conducerea cu alcoolemie.

A crezut că dacă are moped „de Spania”, poate încălca regulile

La data de 5 mai a.c., în Rebrișoara, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud l-au depistat pe un bărbat de 45 ani din Rebrişoara în timp ce conducea un moped înmatriculat în Spania, fără a deţine permis de conducere.

Susnumitul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost pozitiv. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

ACCIDENTE RUTIERE

Weekendul nu a fost lipsit nici de accidente rutiere. Unele mai ușoare, altele mai grave.

A fost accidentat, când era în depășire

 La data de 4 mai a.c., în municipiul Bistrița, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani din localitate a fost acroșat de către un alt autoturism, care circula pe aceeași direcție de mers. La fața locului, polițiștii au stabilit faptul că tânărul de 19 ani era angajat regulamentar în depășirea unui alt autoturism condus de un bărbat de 59 ani din Bistrița, însă acesta din urmă a efectuat un viraj spre stânga, acroșându-l.

În urma accidentului, bărbatul de 59 de ani a fost rănit ușor. Ambii conducători au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Motociclist rănit, în Bistrița

La data de 4 mai a.c., un bărbat de 40 ani din Bistrița, care conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrița, aflându-se într-o intersecție, nu a acordat prioritate de trecere și a intrat în coliziune cu o motocicletă care era condusă regulamentar de un tânăr de 27 ani din aceeași localitate. În urma accidentului, motociclistul a fost rănit ușor.

Atât conducătorul auto, cât și motociclistul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier.

S-a răsturnat cu autoutilitara în Sălăuța

La data de 4 mai a.c., pe DN17C, un tânăr de 18 ani din Romuli, care conducea o autoutilitară, a pierdut controlul direcției de deplasare, a ieșit în afara părții carosabile și s-a răsturnat în râul Sălăuța.

În urma accidentului, conducătorul auto a fost rănit ușor. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud.

Biciclist rănit de un bărbat din Florești

La data de 5 mai a.c, în Năsăud, un bărbat de 69 ani din Floreşti, în timp ce conducea un autoturism, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea virajului spre stânga şi a intrat în coliziune cu o bicicletă condusă regulamentar de un bărbat de 64 ani din Năsăud.

În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a biciclistului. Cei doi au fost testați alcooltest, rezultatele fiind negative.

S-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă de către polițiștii năsăudeni.

Trei, dintr-o lovitură

La data de 5 mai a.c., un tânăr de 24 de ani din Cepari, în timp ce conducea un autoturism, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul direcției de deplasare, a ieșit în afara părții carosabile și a intrat în coliziune cu un autoturism care staționa, iar apoi a fost proiectat într-o autoutilitară oprită în afara părţii carosabile. În urma accidentului, tânărul de 24 de ani a fost rănit ușor.

Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost de peste 0,60mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere, iar autovehiculul are numerele de înmatriculare expirate.

Cercetările sunt continuate de Poliţia oraşului Năsăud și s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conducerea sub influenţa alcoolului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

O fetiță s-a lovit de un autoturism

La data de 6 mai a.c, în municipiul Bistrița, un bărbat de 40 de ani din localitate a surprins și accidentat o fetiță de 4 ani care traversa strada în fugă, prin loc nepermis.

În urma impactului, fetița a fost rănită ușor. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. S-a întocmit dosar penal.

Rupt de beat, și fără permis

La data de 6 mai a.c., polițiștii din Sîngeorz-Băi l-au depistat în trafic pe un bărbat de 34 de ani din Ilva Mică care conducea un autoturism, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de peste 1.30 mg/l alcool pur în aer expirat.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

FOTO: Dacă în ultimii 7 ani n-ai petrecut cu prietenii o seară la Taverna Dogarilor nu știi ce-ai ratat! decembrie 15, 2019 - Să ai Taverna Dogarilor de 7 ani în oraș și să nu fi petrecut o seară alături de prieteni aici vara, sub vie, sau iarna, în fața șemineului, atunci, în mod clar, nu știi cât de frumoasă poate fi viața în orășelul ăsta mic și frumos! Dacă îți place mâncarea bună și cauți gusturi și savori unice, cum nu găsești oriunde, un vin bun, poezia sau să cânți și să dansezi după pofta inimii, ar fi trebuit deja să fi trecut măcar o dată pe la Taverna Dogarilor! dacă nu ai făcut-o, mai ai timp...
Colindătorii care au speriat Crăciunul și Bistrița! Și copiii, și zăpada… decembrie 15, 2019 - TOOOOT! N-a mai rămas nimeni cu pace în suflet după ce i-a văzut pe colindătorii lui Crețu din Centrul Vechi al Bistriței! Dacă alții au ornamente de Crăciun de poveste, la Bistrița s-a optat după unele de groază, că așa suntem noi, mai speciali! Fotografiile de mai jos ne-au fost trimise de o cititoare, care și-a băgat copiii în sperieți după o plimbare liniștită pe Pietonal.
FOTO: Ai o bijuterie din aur veche sau ruptă? La Atlantis Gold o poți înlocui cu una nouă, la modă decembrie 15, 2019 - Magie de Crăciun la Bijuteria Atlantis Gold din incinta B1 Shopping Center! Aici, orice bijuterie veche sau ruptă poate fi înlocuită cu una nouă, numai bună să ți-o faci cadou de Crăciun sau să o faci cadou cuiva drag! În stoc tocmai au intrat sute de bijuterii din aur și argint pentru copii, tineri sau pentru adulți, oricât de pretențioși ar fi, tot găsești ceva pe gustul celor dragi, chiar ai de unde alege la Atlantis Gold.
DE CITIT: O pădure cu stafii și ierburi vrăjite. O ființă stranie. O întâmplare neobișnuită. Homeric…! decembrie 15, 2019 - O pădure cu stafii și ierburi vrăjite. O ființă stranie. O întâmplare neobișnuită. În afara timpului, în afara istoriei. În miezul cald al poveștii. „Un răsfăț al simțurilor și un desfrâu al fabulosului într-o carte a pasiunilor damnate și a farmecelor fatale…”
Marș comemorativ: 30 de ani de la Revoluție! decembrie 15, 2019 - În acest an se împlinesc 30 de ani de la Revoluția ce a condus România la ieșirea de sub comunism. Pentru a comemora evenimentele din `89, Asociația Bistrița Civică organizează un marș. Se va merge exact pe traseul pe care l-au făcut atunci bistrițenii.
FOTO: CUPA CÂRLIONȚ LA ȘAH 2019, Ediția a II-a decembrie 15, 2019 - Asociația Cârlionț a organizat sâmbătă, 14 decembrie, Cupa Cârlionț la șah pentru juniori. A fost a doua ediție a acestei competiţii: „Sperăm ca acest concurs să devină o tradiție pentru șahul bistrițean..."
INEDIT: Un primar scoate bani din buzunar pentru a premia cea mai frumoasă casă veche împodobită decembrie 15, 2019 - Multe localități au case vechi ce ajung să fie demolate. Pentru a scoate în evidență frumusețea lor, un primar și-a provocat localnicii să le împodobească. Iar cea mai frumoasă casă împodobită va fi premiată. Cu bani din buzunarul propriu al primarului.
Rostul de dimineaţă: Motive serioase de îngrijorare… Sau suspiciune…? decembrie 15, 2019 - Avem motive serioase de îngrijorare. Şi de suspiciune. Cu atât mai mult cu cât lucrurile evoluează într-un ritm galopant. Aproape de nestăpânit… Scapă de sub control. Iar efectele se anunţă cel puţin îngrijorătoare. Dacă nu cumva chiar alarmante.
Aquabis: Fără apă potabilă astăzi, în Bistriţa Bârgăului, Năsăud, Rebrişoara şi Salva decembrie 15, 2019 - Locuitorii din Bistriţa Bârgăului rămân astăzi fără apă potabilă, pentru câteva ore.
A început sancționarea celor care aruncă aiurea gunoiul. Cea mai mare amendă dată de Poliția Locală: 500 de lei decembrie 14, 2019 - Încă de luna trecută, Poliția Locală a început să îi sancționeze pe cei care aruncă aiurea gunoiul. Cea mai mare amendă dată în această perioadă a fost de 500 de lei.
VIDEO – Peteleu despre modificarea organigramei la DSP: Nu văd logica! E pasa-n 3 cu schimb de locuri, ca la handbal! decembrie 14, 2019 - În cadrul ședinței de consiliu local a existat un proiect ce prevedea modificarea organigramei Direcției de Servicii Publice. În fond, se ”transferau” posturi de la un serviciu la altul. ”Nu înțeleg logica acestor permutări. Nu mai aveți nevoie de ei la un serviciu și îi mutați la altul? E ca la Handbal: pasa-n 3 cu schimb de locuri!” a ripostat liberalul Peteleu.
SPECTACOL CARITABIL CHEERS: Mulţumeşte şi tu pentru binecuvântările din viaţa ta și fă-le Crăciunul mai luminos persoanelor cu handicap fizic decembrie 14, 2019 - Dacă ai vrut vreodată să mulţumeşti pentru bucuriile şi bunăstarea cu care ai fost binecuvântat, dar n-ai ştiut cum – ţi se oferă prilejul perfect chiar acum! Fetele şi băieţii de la Cheers vor organiza luni, 16 decembrie, la Dacia, un spectacol caritabil extraordinar. Este momentul să răspunzi acestei provocări…!
Ovidiu Frenț nu se dă plecat! Rămâne TOT în Prefectură, dar pe un alt post: decembrie 14, 2019 - Miercuri, Ovidiu Frenț a fost demis din funcția de prefect al județului. Totuși, acesta nu va părăsi palatul administrativ. Conform organigramei actualizate, Frenț va rămâne pe un alt post. Și va răspunde direct celui ce va fi subprefect. 
Nu renunță la locuințele improvizate nici pe ger! 8 adulți și 8 minori își vor petrece iarna în barăci în fosta groapă de gunoi a Bistriței decembrie 14, 2019 - Gerul care se anunță nu pare să îi sperie pe cei care nu au o locuință corespunzătoare. 8 adulți și 8 copii își vor petrece iarna în niște barăci improvizate în zona fostei gropi de gunoi a Bistriței. De asemenea, alte patru persoane își vor petrece iarna în două foste centrale termice.
Rostul de dimineaţă: Două, trei întâmplări bizare, pe o stradă din Bistriţa decembrie 14, 2019 - Au fost suficiente câteva clipe de răgaz, în plină stradă, ziua în amiaza mare – pentru a surprinde în flagrant, în toată splendoarea, două – trei întâmplări care aveau să schimbe definitiv pulsul zilei...!