Romuli: S-a răsturnat cu autoutilitara în râul Sălăuța

Romuli: S-a răsturnat cu autoutilitara în râul Sălăuța

Weekendul care tocmai a trecut, nu a fost unul lipsit de evenimente rutiere. Pe lângă accidente, polițiștii au depistat în trafic șoferi care au încălcat legea. Unii, chiar mai multe legi concomitent.

Șoferii le-au dat de lucru polițiștilor, în acest weekend. Aceștia au încălcat legea și au fost sancționați.

Nu a oprit la semnalele polițiștilor

La data de 4 mai a.c., în Mijlocenii Bârgăului, polițiștii au efectuat semnalele regulamentare de oprire în trafic unui autovehicul, însă conducătorul acestuia nu a oprit. A fost depistat ulterior, în apropierea locuinței sale, ocazie cu care a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest și să-i fie prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii l-au identificat ca fiind un bărbat de 53 de ani din Mijlocenii Bârgăului, iar ca urmare a verificărilor efectuate a  rezultat faptul că avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu permisul suspendat și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Băuti, la volan

  1. La data de 5 mai a.c.,pe DJ162, în localitatea Stupini, polițiștii l-au depistat în trafic, pe un tânăr de 27 ani din localitate, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest rezultatul a fost pozitiv și a fost transportat la spital, unde i-au fost prelevate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă de către polițiștii Secţiei 1, care au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

2. La data de 6 mai a.c., în localitatea Josenii Bîrgăului, polițiști l-au identificat în trafic, pe un tânăr de 26 ani din localitate care conducea o autoutilitară, deși se afla sub  influenţa băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de peste de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările continuă și s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

3. Pe DN17C, în Coşbuc, polițiștii l-au depistat pe un bărbat de 43 de ani din localitate care conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Cel în cauză este cercetat de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud pentru conducerea cu alcoolemie.

A crezut că dacă are moped „de Spania”, poate încălca regulile

La data de 5 mai a.c., în Rebrișoara, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud l-au depistat pe un bărbat de 45 ani din Rebrişoara în timp ce conducea un moped înmatriculat în Spania, fără a deţine permis de conducere.

Susnumitul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost pozitiv. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

ACCIDENTE RUTIERE

Weekendul nu a fost lipsit nici de accidente rutiere. Unele mai ușoare, altele mai grave.

A fost accidentat, când era în depășire

 La data de 4 mai a.c., în municipiul Bistrița, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani din localitate a fost acroșat de către un alt autoturism, care circula pe aceeași direcție de mers. La fața locului, polițiștii au stabilit faptul că tânărul de 19 ani era angajat regulamentar în depășirea unui alt autoturism condus de un bărbat de 59 ani din Bistrița, însă acesta din urmă a efectuat un viraj spre stânga, acroșându-l.

În urma accidentului, bărbatul de 59 de ani a fost rănit ușor. Ambii conducători au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Motociclist rănit, în Bistrița

La data de 4 mai a.c., un bărbat de 40 ani din Bistrița, care conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrița, aflându-se într-o intersecție, nu a acordat prioritate de trecere și a intrat în coliziune cu o motocicletă care era condusă regulamentar de un tânăr de 27 ani din aceeași localitate. În urma accidentului, motociclistul a fost rănit ușor.

Atât conducătorul auto, cât și motociclistul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier.

S-a răsturnat cu autoutilitara în Sălăuța

La data de 4 mai a.c., pe DN17C, un tânăr de 18 ani din Romuli, care conducea o autoutilitară, a pierdut controlul direcției de deplasare, a ieșit în afara părții carosabile și s-a răsturnat în râul Sălăuța.

În urma accidentului, conducătorul auto a fost rănit ușor. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud.

Biciclist rănit de un bărbat din Florești

La data de 5 mai a.c, în Năsăud, un bărbat de 69 ani din Floreşti, în timp ce conducea un autoturism, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea virajului spre stânga şi a intrat în coliziune cu o bicicletă condusă regulamentar de un bărbat de 64 ani din Năsăud.

În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a biciclistului. Cei doi au fost testați alcooltest, rezultatele fiind negative.

S-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă de către polițiștii năsăudeni.

Trei, dintr-o lovitură

La data de 5 mai a.c., un tânăr de 24 de ani din Cepari, în timp ce conducea un autoturism, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul direcției de deplasare, a ieșit în afara părții carosabile și a intrat în coliziune cu un autoturism care staționa, iar apoi a fost proiectat într-o autoutilitară oprită în afara părţii carosabile. În urma accidentului, tânărul de 24 de ani a fost rănit ușor.

Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost de peste 0,60mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere, iar autovehiculul are numerele de înmatriculare expirate.

Cercetările sunt continuate de Poliţia oraşului Năsăud și s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conducerea sub influenţa alcoolului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

O fetiță s-a lovit de un autoturism

La data de 6 mai a.c, în municipiul Bistrița, un bărbat de 40 de ani din localitate a surprins și accidentat o fetiță de 4 ani care traversa strada în fugă, prin loc nepermis.

În urma impactului, fetița a fost rănită ușor. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. S-a întocmit dosar penal.

Rupt de beat, și fără permis

La data de 6 mai a.c., polițiștii din Sîngeorz-Băi l-au depistat în trafic pe un bărbat de 34 de ani din Ilva Mică care conducea un autoturism, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de peste 1.30 mg/l alcool pur în aer expirat.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Admitere 2020: Cele mai mici medii cu care s-a „intrat” la liceele de prestigiu din Bistrița iulie 10, 2020 - Nu doar elevii din Bistrița-Năsăud – ci și cei din Suceava s-au „bătut” în acest an pentru cele mai bune specializări ale liceelor de prestigiu din oraș. Este cazul Colegiului „Liviu Rebreanu”, unde s-au înscris și au fost admiși 5 elevi din Vatra Dornei. Cea mai mică medie, la Mate-Info – 9.37!
S-au luat de mânuță și au plecat din centru! Cele două fete, căutate la nivel național! iulie 10, 2020 - Alina și Rosalinda sunt două fete beneficiare ale Centrului de Copii de la Teaca. Acestea au plecat în nenumărate rânduri din Centru, dar au fost găsite și aduse înapoi. Acum au plecat împreună, fiind căutate de două săptămâni.
Drogat la volan, în miez de noapte, pe străzile din Bistrița iulie 10, 2020 - Un tânăr bistrițean a fost oprit azi-noapte, în trafic, pentru control. În urma testării acestuia cu aparatul DRUG TEST, rezultatul a fost pozitiv. Acesta s-a ales cu dosar penal.
Bistrița-Năsăud: 10 cazuri pozitive, 10 persoane vindecate și un deces. La nivel național, 31.381 persoane infectate iulie 10, 2020 - Avem 613 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 10 bistrițeni au fost infectați cu coronavirus, 10 persoane au fost declarate vindecate și externate. S-a înregistrat și un deces. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 592 de cazuri noi de infecție.
14 bistrițeni depistați cu Covid au refuzat internarea în spital. 5 s-au speriat și au chemat ulterior salvarea să îi ducă la spital iulie 10, 2020 - Până acum, 14 bistrițeni depistați pozitiv cu Covid-19 au refuzat internarea în spital. Culmea, 5 dintre ei, la apariția simptomelor, s-au speriat și au chemat ulterior salvarea să îi ducă la spital.
Telciu 2020: Ocazie extraordinară, pentru copiii și tinerii din zonă! iulie 10, 2020 - Telciu 2020: O ocazie extraordinară pentru copiii și tinerii din localitate de a intra în contact cu artiști contemporani. De a participa la activități și ateliere care sunt privilegiul celor din mediul urban. O familiarizare a publicului rural cu o serie de tehnici artistice de intervenție socială.
VIDEO: Măiestrie și sensibilitate. Minute în șir de aplauze…! iulie 10, 2020 - Au fost minute în șir de aplauze, după o infuzie de măiestrie și sensibilitate: solistul Gabriel Croitoru și-a cucerit din nou publicul, la Bistrița, jonglând uimitor cu arcuşul pe coarde, interpretând creații faimoase ale muzicii clasice.
Una din copilele obligate să se prostitueze într-un hotel din Bistrița avea doar 16 ani. Sora ei de 7 ani, vândută de mamă proxeneților iulie 10, 2020 - Zilele trecute, polițiștii au destructurat o rețea de proxeneți care avea ramificații până în Bistrița. Mai exact, fetele erau aduse într-un hotel din Bistrița pentru a practica prostituția. Una dintre fetele obligate să se prostitueze în Bistrița avea doar 16 ani. Sora ei de 7 ani, fusese „vândută” chiar de mamă proxeneților.
Aquabis: 15 localități din BN rămân fără apă astăzi, pentru câteva ore iulie 10, 2020 - 15 localități din Bistrița-Năsăud rămân fără apă astăzi, 10 iulie 2020, pentru câteva ore - anunță Aquabis.
Judecătoria Năsăud: Un an închisoare cu suspendare pentru Traian Ogăgâu iulie 9, 2020 - Traian Ogâgău a fost condamnat la un an de închisoare, cu suspendare, de judecătorii năsăudeni. Pedeapsa vine în urma unui incident din trafic, în 2016. Decizia nu este finală, ea putând fi atacată.
FOTO: Ultima sută de metri! La Băile Figa se amplasează cel mai mare tobogan din România iulie 9, 2020 - Pregătirile se află pe ultima sută de metri! La Băile Figa se amplasează cel mai mare tobogan din România:
Vom putea verifica, cu o aplicație, ce aer respirăm! iulie 9, 2020 - Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului va fi extinsă cu 60 de stații noi. Una dintre ele, care va evalua calitatea aerului 24 din 24 de ore va fi situată în Bistrița, iar valorile înregistrate vor putea fi aflate printr-o aplicație instalată pe telefonul mobil.
Le-a ars casa al doilea an consecutiv! De această dată, s-ar vorbi de ”o mână criminală” iulie 9, 2020 - La finele anului trecut, o casă din Nimigea de Jos ardea ca o torță. Lumea s-a mobilizat și au ajutat familia cu reconstruirea casei. La începutul acestei săptămâni, casa a ars din nou. De această dată, s-ar vorbi de ”o mână criminală”.
Zona în care s-a rănit bistrițeanca la ștrand, semnalizată cu un colac! iulie 9, 2020 - O bistrițeancă a ajuns pe masa de operație, după ce și-a făcut o tăietură adâncă în picior, la ștrand. Zona respectivă a fost semnalizată printr-un colac, până se va repara. 
Bistrița-Năsăud: 10 cazuri pozitive, nici o persoană vindecată și două decese. La nivel național, 30.789 persoane infectate iulie 9, 2020 - Avem 603 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 10 bistrițeni au fost infectați cu coronavirus, iar nici o persoană nu a fost declarată vindecată și externată. S-au înregistrat și două decese. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 614 de cazuri noi de infecție.
EXTRA: Primul turneu virtual, în orașul nostru… „E vremea poveștilor” iulie 9, 2020 - Primul turneu virtual, în orașul nostru, debutează mâine, cu o serie de cărți, povești citite la umbră și personaje fantastice. Dar și o imaginație liberă să zburde pretutindeni...
Laboratorul DSP-ului rămâne fără un specialist! Doctorul e curtat de olandezi: iulie 9, 2020 - Echipa DSP BN care face testările pentru COVID 19 va rămâne fără un specialist. Doctorul Mohamed Attya e curtat de olandezi de ceva vreme bună. Iar acesta e tentat să plece. ”Câtă vreme noi plătim un specialist cu 3.000 de lei, e normal să plece. Nu îi pot cere să rămână” a declarat prefectul județului.
NOU în Bistrița! Clean&Go – prima spălătorie automată de haine din oraș! Spală și uscă hainele rapid și ieftin iulie 9, 2020 - S-a deschis Clean&Go, prima spălătorie automată de haine din oraș! Dacă te-a lăsat mașina de spălat sau pur și simplu ai de spălat și uscat RAPID o cantitate mare de haine, acum ai soluția cea mai ieftină la îndemână. Pui hainele într-un sac și dai o fugă pe strada Rodnei, nr. 2 B, lângă Gara Bistrița Nord. Iei câte jetoane ai nevoie și în câteva zeci de minute hainele tale sunt spălate și uscate. Iar dacă nu ai timp, dai un simplu telefon și tinerii de la Clean&Go vin și îți iau hainele de acasă și și le aduc înapoi spălate și uscate.
Inundațiile din județ, cauzate și de „proastele lucrări” făcute prin PNDL. Se lasă cu controale! iulie 9, 2020 - Județul nostru a fost sub numeroase avertizări de cod galben, portocaliu și roșu de ploi și inundații. Pentru pagubele produse, Guvernul alocă peste 20 de milioane lei ajutor. Totuși, prefectul a anunțat și controale la proiectele derulate prin PNDL. De vină pentru inundații ar fi nu doar natura, ci și proastele lucrări realizate.
Rostul de dimineață: Spectaculos exemplar de șarpe, surprins în apropiere de Bistrița…! iulie 9, 2020 - Ne-au mai făcut o surpriză: Un impresionant exemplar de șarpe, lung de aproape 2 metri, a fost surprins, nu demult, în apropiere de Bistrița...! Specialiștii îl numesc Șarpele lui Esculap... Când este prins, se repede furios și mușcă...
FOTO – GRAV: De la ștrand, direct pe masa de operație a chirurgilor! CE a pățit o femeie: iulie 8, 2020 - Un grav accident a avut loc la ștrandul municipal Codrișor. O femeie a ajuns direct pe masa de operație a chirurgilor, după o relaxare în apă. La ieșirea din bazin s-a tăiat grav la un picior, într-o bucată de faianță ruptă. Acum e imobilizată pentru trei săptămâni.
Două proiecte pe fonduri europene ar putea determina mutarea pacienților cu simptome ușoare de Covid la Năsăud iulie 8, 2020 - Spitalul Județean de Urgență primește fonduri europene pentru reabilitarea clădirilor în care funcționează secțiile Infecțioase, Oncologie și TBC. Pentru ca proiectele să fie puse în practică, acele spații trebuie eliberate, iar pacienții mutați. Unitatea medicală ar putea apela la spitalul din Năsăud pentru a prelua pacienții cu simptome ușoare de Covid.
VIDEO: Radu Moldovan – Dacă ar fi după mine, aș castra toți violatorii iulie 8, 2020 - Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a fost prezent în studioul Bistrițeanul LIVE. Acesta a vorbit despre problemele de la nivel județetean, dar a atins și subiecte despre perioada mai puțin gloriosă a PSD și greșelile făcute. Una dintre ele - recursul compensatoriu. Radu Moldovan a declarat că ar castra toți violatorii.
VIDEO: Mai mulți psihologi și consilieri școlari, din toamnă! „Investiția în educație este cea mai importantă” iulie 8, 2020 - „Mă bucur că și această inițiativă a avut succes. Ea urmează să fie promulgată. Este absolută nevoie de acești consilieri școlari. Mai ales când ne gândim la copiii care trebuie să-și aleagă viitorul liceu sau școală profesională”, apreciază deputatul USR BN Cristina Iurișniți.
CRUNT! Aduse din Timișoara la Bistrița, drogate și obligate să se prostitueze iulie 8, 2020 - Polițiștii din Timișoara au destructurat o grupare specializată în trafic de persoane, care opera în Timișoara, dar și în Bistrița-Năsăud. Tinerele erau aduse în județul nostru, drogate și obligate să întrețină relații sexuale contra cost.
Bistrița-Năsăud: 11 cazuri pozitive și 13 vindecați. La nivel național, 30.175 persoane infectate iulie 8, 2020 - Avem 593 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 11 bistrițeni au fost infectați cu coronavirus, iar 13 persoane au fost declarate vindecate și externate. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 555 de cazuri noi de infecție.
Doi primari zac în spital, infectați cu COVID 19! AFLĂ starea lor: iulie 8, 2020 - Coronavirusul a atacat persoane din diferite pături sociale sau domenii de activitate. Nici cei din administrație nu au scăpat. Fostul primar din comuna Șanț, dar și primarul din Galații Bistriței au ajuns la spital. Aceștia zac deja de ceva timp în spital. AFLĂ care e starea lor:
PATRU bistrițeni depistați cu COVID 19 au REFUZAT internarea! Doi erau simptomatici iulie 8, 2020 - Decizia CCR cu privire la gestionarea cazurilor de COVID 19 a dus la o situație...anormală. Patru bistrițeni depistați cu COVID 19, dintre care doi simptomatici, au REFUZAT internarea. Autoritățile locale NU pot face nimic.
Aquabis: Străzi din Bistrița, fără apă azi, pentru câteva ore iulie 8, 2020 - Câteva străzi din Bistrița vor rămâne fără apă astăzi, 8 iulie 2020, pentru câteva ore - anunță Aquabis. Defecțiuni și în Livezile și Dorolea:
Lovită de vaca pe care o ducea la pășunat! Cercetat pentru incident… un șofer! iulie 8, 2020 - S-a întâmplat în această dimineață, în Blăjenii de Jos. O femeie care își ducea vaca la pășunat a fost lovită de animal. De vină pentru incident... un șofer.