4.4 C
Bistrița
marți, februarie 20, 2024

Rostul de dimineață: A încremenit timpul strâmb și deocheat, la Bistrița

Se vede cu ochiul liber, de îndată ce ridici privirile spre înălțimi. Se vede cu ochiul liber, pe câteva străzi din Bistrița, cum a încremenit timpul strâmb și nefiresc. Aproape deocheat. Sau necuviincios.

E suficient să dai o raită pe câteva străzi anume din Bistrița, ca să constați – cu uimire și spaimă – cât de strâmb a încremenit timpul în oraș. Cum a reușit, așa, de capul lui, să se prelingă în clipite înghețate, în aer.

Mai ales pe bulevardul Republicii, de pildă, unde am tresărit admirând minute întregi un țurțure prelins de pe creanga copacului, spre bulevard, fără să atingă deloc peretele clădirii. Înlemnit parcă în aer. Curbând ușor spre bulevard…

Dar și pe alte streșini se pot admira asemenea neobișnuite și ondulate încremeniri ale apei îngenuncheate de ger.

Este momentul straniu în care înțelegi că timpul se oprește cum are el chef. În ce poziție i se cășună. Fără să poți să-i faci absolut nimic. Fără să reușești să-l desdoi sau să-l netezești la loc… Eventual doar să te întrebi înspăimântat când îți va veni rândul: când se va desprinde în sărăcie să-ți despice mintea de tot…

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: