13.8 C
Bistrița
miercuri, mai 18, 2022

Rostul de dimineață: Ce învață copiii din Sîngeorz-Băi la școală…?!

Este ultima săptămână de școală, iar pentru cei mai mici dintre copii s-a suprapus cu Școala Altfel… Iar dacă unii și-au petrecut zilele pe la muzee, în drumeții sau pe la instituțiile de tradiție din oraș – la Sîngeorz-Băi copiii au avut parte de o spectaculoasă surpriză…!

Roland Szekelyprofesor (dar și traducător) la Școala Gimnazială din Sîngeorz-Băi le-a prezentat copiilor, în ultimele zile de școală, o spectaculoasă surpriză muzicală…! „Un pic de blues la Școala altfel din Sîngeorz-Băi”, după cum a anunțat pe pagina sa de socializare.

A fost vorba despre un atelier de improvizație acustică organizat la Liceul „Solomon Haliță” din Sîngeorz-Băi. „Elevilor li s-a făcut o demonstrație pe un instrument virtual – o tabletă I PAD”, a explicat Roland Szekely pentru Bistrițeanul.ro

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Frolandjazzfest%2Fvideos%2F1389656521175283%2F&show_text=0&width=267″ maxwidth=”300″ aspect_ratio=”1:1.2″ /]

Profesorul ne-a mărturisit că elevii au fost încântați, mulți cunoșteau deja înclinațiile către jazz ale profesorului (Roland Szekely fiind și inițiatorul și sufletul singurului festival de jazz din județ, ROLand Jazz Festival): „Au reacționat fain, le-a plăcut…! E o nebunie… Se pot obține mii de efecte absolut spectaculoase… Softul a obținut locul 2 la Guthman Musical Instrument Competition și a fost prezentat inclusiv de Jordan Rudess de la trupa Dream Theater…!”, a adăugat Roland Szekely.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/yW6_LHW3JSM” /]

Demonstrația realizată de profesorul Roland Szekely copiilor din Sîngeorz-Băi are toate șansele să se concretizeze – în  perspectivă – într-un proiect video-acustic, posibil chiar în cadrul Taberei de Literatură care se va desfășura la Sîngeorz-Băi, la sfârșitul lunii…

Foto deschidere @ Tabăra de Literatură Sângeorz-Băi

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: