20.2 C
Bistrița
luni, iulie 22, 2024

Rostul de dimineață: Ce învață copiii din Sîngeorz-Băi la școală…?!

Este ultima săptămână de școală, iar pentru cei mai mici dintre copii s-a suprapus cu Școala Altfel… Iar dacă unii și-au petrecut zilele pe la muzee, în drumeții sau pe la instituțiile de tradiție din oraș – la Sîngeorz-Băi copiii au avut parte de o spectaculoasă surpriză…!

Roland Szekelyprofesor (dar și traducător) la Școala Gimnazială din Sîngeorz-Băi le-a prezentat copiilor, în ultimele zile de școală, o spectaculoasă surpriză muzicală…! „Un pic de blues la Școala altfel din Sîngeorz-Băi”, după cum a anunțat pe pagina sa de socializare.

A fost vorba despre un atelier de improvizație acustică organizat la Liceul „Solomon Haliță” din Sîngeorz-Băi. „Elevilor li s-a făcut o demonstrație pe un instrument virtual – o tabletă I PAD”, a explicat Roland Szekely pentru Bistrițeanul.ro

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Frolandjazzfest%2Fvideos%2F1389656521175283%2F&show_text=0&width=267″ maxwidth=”300″ aspect_ratio=”1:1.2″ /]

Profesorul ne-a mărturisit că elevii au fost încântați, mulți cunoșteau deja înclinațiile către jazz ale profesorului (Roland Szekely fiind și inițiatorul și sufletul singurului festival de jazz din județ, ROLand Jazz Festival): „Au reacționat fain, le-a plăcut…! E o nebunie… Se pot obține mii de efecte absolut spectaculoase… Softul a obținut locul 2 la Guthman Musical Instrument Competition și a fost prezentat inclusiv de Jordan Rudess de la trupa Dream Theater…!”, a adăugat Roland Szekely.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/yW6_LHW3JSM” /]

Demonstrația realizată de profesorul Roland Szekely copiilor din Sîngeorz-Băi are toate șansele să se concretizeze – în  perspectivă – într-un proiect video-acustic, posibil chiar în cadrul Taberei de Literatură care se va desfășura la Sîngeorz-Băi, la sfârșitul lunii…

Foto deschidere @ Tabăra de Literatură Sângeorz-Băi

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud: