22 C
Bistrița
marți, iulie 23, 2024

Rostul de dimineață: Colindătorii din Bistrița, tot mai energici și mai bine dotați

Faptul că Bistrița e un șantier greu de traversat în aceste zile nu i-a descurajat pe colindătorii moldoveni care au luat la pas străzile, încă din ziua de Sfântul Nicolae… I-am întâlnit ieri pe Năsăudului: Și mai energici, și mai bine dotați…!

Profitând de ziua de sărbătoare senină care ni s-a desfășurat ieri în toată splendoarea, colindătorii moldoveni s-au prezentat regulamentar la datorie și în acest an.

Și-au pregătit costume speciale tivite cu tricolor – pentru un efect garantat.

Au inclus în schemă și un costum de Moș Crăciun, că n-avea ce să strice. Și, spre amuzamentul bistrițenilor cu care s-au intersectat, s-au pus pe zdrăngănit energic trompeta și toba mare.

Am remarcat cu încântare că formația era dotată inclusiv cu o boxă portabilă…! 

Colinda, practic se cânta singură. Aducea ușor a Hrușcă, fără să fie el cu adevărat. Era, pesemne, un Hrușcă updatat gusturilor noastre contemporane… Altfel nu se explică nuanțele vagi de muzică de petrecere care emanau din vocea colindătorului electronic…

Chiar și așa, atmosfera s-a colorat la trecerea lor. Unii au întors capul, copiii au chicotit amuzați, iar pisicile străzii au făcut loc alaiului să treacă nestingherit…

Dacă au văzut că nu e chip să-i înduplece pe trecători să scoată bani din buzunar, au dat năvală în magazinele mici aranjate de-a lungul trotuarelor. Se știe că magazinul necălcat de colindători, în prag de sărbători, poate suferi ghinioane dramatice… 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.