9.9 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

Rostul de dimineață: Dacă iarna e în toi, nici primăvara nu poate fi prea departe…

În timp ce Bistrița zace copleșită de cerul plumburiu și mohorât, departe de lumea dezlănțuită, pe crestele Munților Rodnei primăvara își face loc cu coatele, iar peisajele îți taie respirația…!

Ultimele imagini surprinse în weekendul trecut de Alex Varga din Rodna ar trebui să redea speranța celui mai pesimist dintre bistrițeni. Ele surprind în toată splendoarea „prima zi de primăvară” pe crestele munților.

Siluetele montane sunt încă brăzdate de fâșii de zăpadă, iar frumusețea sălbatică îți taie respirația. Nici măcar vântul nu îndrăznește să vibreze. 

Ceea ce ne amintește de vocea unui străvechi poet care își murmura în barbă că dacă iarna se apropie, nici primăvara nu poate fi chiar atât de departe… 

Nici reacțiile admirative nu au întârziat să apară. Unii comentatori remarcă faptul că „în afara Făgărașului, iarna a ocolit toată țara. În Făgăraș zăpada e imensă și ger continuu de două săptămâni…” 

Alții s-au lăsat seduși de peisajele spectaculoase, amintindu-și de „acasă”: „Mii de mulțumiri pentru că ne faceți să visăm, mai ales când suntem așa de departe” – au reacționat cei care au văzut primăvara surprinsă în Munții Rodnei.

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Falex.varga.5454021%2Fvideos%2F2274697969495790%2F&show_text=0&width=560″ /]

Foto / Video @ Alex Varga

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...