3.8 C
Bistrița
duminică, aprilie 21, 2024

Rostul de dimineață: Pescăruș plictisit, plimbându-se agale pe un trotuar din Bistrița

Anul trecut câțiva pescăruși făceau senzație zburătăcind pe deasupra orașului sau odihnindu-se nepăsători pe acoperișurile din centru. În acest an situația a evoluat: pescărușii s-au pornit la plimbare pe trotuare, printre oameni… Ce-o fi în mintea lor…?

Pe la începutul lunii mai, anul trecut, câțiva pescăruși își etalau nepăsători frumusețea – cocoțați pe un acoperiș în zona pietonalului Liviu Rebreanu. Încă de atunci eram avertizați că „dacă nu cuibăresc deja undeva și prin Bistrița-Năsăud, se va întâmpla cât de curând…!

Ei bine, situația evoluează încet dar sigur. Pescărușii au fost zăriți și în acest an, de această dată pe Titulescu, spre finalul lunii aprilie. Atunci specialiștii comunității BioGeoDiversitate BN încercau să stabilească din ce specie fac parte pescărușii din Bistrița. Cu atât mai mult cu cât și la Cluj au fost surprinși pescăruși din specia Michahellis – cel mai comun pescăruş mare din ţară.

Ignorând cu desăvârșire asemenea dileme, un pescăruș se plimba chiar ieri, agale, parcă ușor plictisit, pe un trotuar din Bistrița…!

Ce-o fi fost în mintea lui?!

Nu vom afla niciodată… Sesizând că este urmărit și – mai grav – fotografiat! – pescărușul ne-a întors de îndată spatele… În semn de dispreț total și irevocabil… 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.