3.6 C
Bistrița
miercuri, decembrie 7, 2022

Rostul de dimineață: Pescăruș plictisit, plimbându-se agale pe un trotuar din Bistrița

Anul trecut câțiva pescăruși făceau senzație zburătăcind pe deasupra orașului sau odihnindu-se nepăsători pe acoperișurile din centru. În acest an situația a evoluat: pescărușii s-au pornit la plimbare pe trotuare, printre oameni… Ce-o fi în mintea lor…?

Pe la începutul lunii mai, anul trecut, câțiva pescăruși își etalau nepăsători frumusețea – cocoțați pe un acoperiș în zona pietonalului Liviu Rebreanu. Încă de atunci eram avertizați că „dacă nu cuibăresc deja undeva și prin Bistrița-Năsăud, se va întâmpla cât de curând…!

Ei bine, situația evoluează încet dar sigur. Pescărușii au fost zăriți și în acest an, de această dată pe Titulescu, spre finalul lunii aprilie. Atunci specialiștii comunității BioGeoDiversitate BN încercau să stabilească din ce specie fac parte pescărușii din Bistrița. Cu atât mai mult cu cât și la Cluj au fost surprinși pescăruși din specia Michahellis – cel mai comun pescăruş mare din ţară.

Ignorând cu desăvârșire asemenea dileme, un pescăruș se plimba chiar ieri, agale, parcă ușor plictisit, pe un trotuar din Bistrița…!

Ce-o fi fost în mintea lui?!

Nu vom afla niciodată… Sesizând că este urmărit și – mai grav – fotografiat! – pescărușul ne-a întors de îndată spatele… În semn de dispreț total și irevocabil… 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...