5.9 C
Bistrița
vineri, martie 31, 2023

Rostul de dimineață: Pescăruș plictisit, plimbându-se agale pe un trotuar din Bistrița

Anul trecut câțiva pescăruși făceau senzație zburătăcind pe deasupra orașului sau odihnindu-se nepăsători pe acoperișurile din centru. În acest an situația a evoluat: pescărușii s-au pornit la plimbare pe trotuare, printre oameni… Ce-o fi în mintea lor…?

Pe la începutul lunii mai, anul trecut, câțiva pescăruși își etalau nepăsători frumusețea – cocoțați pe un acoperiș în zona pietonalului Liviu Rebreanu. Încă de atunci eram avertizați că „dacă nu cuibăresc deja undeva și prin Bistrița-Năsăud, se va întâmpla cât de curând…!

Ei bine, situația evoluează încet dar sigur. Pescărușii au fost zăriți și în acest an, de această dată pe Titulescu, spre finalul lunii aprilie. Atunci specialiștii comunității BioGeoDiversitate BN încercau să stabilească din ce specie fac parte pescărușii din Bistrița. Cu atât mai mult cu cât și la Cluj au fost surprinși pescăruși din specia Michahellis – cel mai comun pescăruş mare din ţară.

Ignorând cu desăvârșire asemenea dileme, un pescăruș se plimba chiar ieri, agale, parcă ușor plictisit, pe un trotuar din Bistrița…!

Ce-o fi fost în mintea lui?!

Nu vom afla niciodată… Sesizând că este urmărit și – mai grav – fotografiat! – pescărușul ne-a întors de îndată spatele… În semn de dispreț total și irevocabil… 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

NOI locuri de muncă, disponibile la Rombat, Brutăria Presto și Fan Courier

Rombat Bistrița angajează operatori producție, electrician și inginer proiectare produse. Brutăria Presto are nevoie de o vânzătoare, iar FAN Courier caută personal în Bistrița. NOI locuri de muncă – disponibile și la IMP România, Leoni sau Nedeias Com din Budacu de Jos:

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...