Rostul de dimineaţă: Un fake news asumat este pe jumătate iertat… Sau dimpotrivă…?!

Rostul de dimineaţă:  Un fake news asumat este pe jumătate iertat… Sau dimpotrivă…?!

Omul, când nu are de lucru, își mai caută. Eu am crezut în povestea aceea. Chiar dacă unii dintre colegi au pus, au șters, eu am stat și am suportat cu stoicism tot ce mi s-a întâmplat pe pagina de Facebook după acea postare…”

Aşa a explicat ieri Radu Moldovan, preşedintele PSD BN şi preşedinte al Consiliului Judeţean, episodul fake news de săptămâna trecută. La întâlnirea cu jurnaliştii din 13 noiembrie – conform unor postări pe paginile  de socializare ale membrilor PSD – preşedintele Iohannis ar fi purtat o cască prin care i s-au „suflat” răspunsurile corecte.

În replică, fiind luat la rost în legătură cu acea postare, preşedintele Consiliului Judeţean a subliniat că nu fuge de răspundere. „M-am uitat cu foarte mare atenție și la filmuleț. Nu regret nimic. Mi-am asumat ce am făcut. Eu cred în momentul de faţă că – pe ceea ce am văzut, chiar dacă nu sunt specialist, lucrurile duc în direcția în care eu am postat… Am preluat o informație publică de undeva. Cum era, după ce am pus-o, să fiu la concurs cu cei care șterg mai repede? Nu! Am suportat cu stoicism niște lucruri “minunate” pe care le-am primit…”, a mărturisit Radu Moldovan.

Liderul PSD a precizat că nu a fost vorba de o „temă de partid”, ci de o decizie personală.

Este şi acesta un fel de curaj: spre deosebire de alţi lideri PSD care au şters ulterior postarea – Radu Moldovan şi-a asumat ce a postat. De unde şi proverbul că un fake news asumat este deja pe jumătate iertat…

Pe de altă parte, nici declaraţiile noului guvern nu trec neobservate: „Că tot am pomenit de fake news – am observat că noul ministru de finanţe lucrează cu figuri de stil. N-am văzut pe nimeni foarte supărat că ministrul de finanţe a făcut declaraţii halucinante. Să spui că o ţară lucrează cu două bugete este halucinant. Dar niciun protest, nicio manifestare – lumea e mulţumită, lucrurile sunt în regulă”, a transmis ironic Radu Moldovan.

O nouă provocare pentru liderii PNL…?!

Eu sunt încrezător că bugetul anului 2020 va fi cel puţin la nivelul anului 2019. Dacă va fi indexat şi cu rata inflaţiei, va fi excelent. Dar eu mă declar mulţumit şi dacă va fi la dimensiunea lui 2019“, a mai comentat Radu Moldovan.

Liderul social-democrat a lansat şi o provocare pentru liberali: „Aştept ca liderii politici din coaliţia guvernamentală să se bată pentru proiectele de dezvoltare ale judeţului Bistriţa-Năsăud. Îi asigur pe toţi că voi fi partener pentru orice proiect de dezvoltare a judeţului şi n-o să-i încurc cu absolut nimic. Dimpotrivă. O să-i sprijin! Îi aştept cu mare drag să-mi propună care sunt proiectele de dezvoltare a judeţului. Eu sunt aici. Primesc salariu pentru poziţia asta şi le stau la dispoziţie să sprijin orice proiect de dezvoltare a judeţului…

Ceea ce ne aminteşte de cuvintele unui englez care era convins că politicienii sunt oamenii care, atunci când văd luminiţa de la capătul tunelului, aleargă şi mai cumpără tunel…

Rostul de dimineaţă: Motive serioase de îngrijorare… Sau suspiciune…? decembrie 15, 2019 - Avem motive serioase de îngrijorare. Şi de suspiciune. Cu atât mai mult cu cât lucrurile evoluează într-un ritm galopant. Aproape de nestăpânit… Scapă de sub control. Iar efectele se anunţă cel puţin îngrijorătoare. Dacă nu cumva chiar alarmante.
Aquabis: Fără apă potabilă astăzi, în Bistriţa Bârgăului, Năsăud, Rebrişoara şi Salva decembrie 15, 2019 - Locuitorii din Bistriţa Bârgăului rămân astăzi fără apă potabilă, pentru câteva ore.
A început sancționarea celor care aruncă aiurea gunoiul. Cea mai mare amendă dată de Poliția Locală: 500 de lei decembrie 14, 2019 - Încă de luna trecută, Poliția Locală a început să îi sancționeze pe cei care aruncă aiurea gunoiul. Cea mai mare amendă dată în această perioadă a fost de 500 de lei.
VIDEO – Peteleu despre modificarea organigramei la DSP: Nu văd logica! E pasa-n 3 cu schimb de locuri, ca la handbal! decembrie 14, 2019 - În cadrul ședinței de consiliu local a existat un proiect ce prevedea modificarea organigramei Direcției de Servicii Publice. În fond, se ”transferau” posturi de la un serviciu la altul. ”Nu înțeleg logica acestor permutări. Nu mai aveți nevoie de ei la un serviciu și îi mutați la altul? E ca la Handbal: pasa-n 3 cu schimb de locuri!” a ripostat liberalul Peteleu.
PROVOCARE: Mulţumeşte şi tu pentru binecuvântările din viaţa ta, alături de echipa Cheers! decembrie 14, 2019 - Dacă ai vrut vreodată să mulţumeşti pentru bucuriile şi bunăstarea cu care ai fost binecuvântat, dar n-ai ştiut cum – ţi se oferă prilejul perfect chiar acum! Fetele şi băieţii de la Cheers vor organiza luni, 16 decembrie, la Dacia, un spectacol caritabil extraordinar. Este momentul să răspunzi acestei provocări…!
Ovidiu Frenț nu se dă plecat! Rămâne TOT în Prefectură, dar pe un alt post: decembrie 14, 2019 - Miercuri, Ovidiu Frenț a fost demis din funcția de prefect al județului. Totuși, acesta nu va părăsi palatul administrativ. Conform organigramei actualizate, Frenț va rămâne pe un alt post. Și va răspunde direct celui ce va fi subprefect. 
Nu renunță la locuințele improvizate nici pe ger! 8 adulți și 8 minori își vor petrece iarna în barăci în fosta groapă de gunoi a Bistriței decembrie 14, 2019 - Gerul care se anunță nu pare să îi sperie pe cei care nu au o locuință corespunzătoare. 8 adulți și 8 copii își vor petrece iarna în niște barăci improvizate în zona fostei gropi de gunoi a Bistriței. De asemenea, alte patru persoane își vor petrece iarna în două foste centrale termice.
Rostul de dimineaţă: Două, trei întâmplări bizare, pe o stradă din Bistriţa decembrie 14, 2019 - Au fost suficiente câteva clipe de răgaz, în plină stradă, ziua în amiaza mare – pentru a surprinde în flagrant, în toată splendoarea, două – trei întâmplări care aveau să schimbe definitiv pulsul zilei...!
VIDEO: S-au dat mari cocoși la Cluj! Au condus haotic și apoi au dat cu pumnii într-o mașină decembrie 13, 2019 - Un incident ce a arătat lipsa de bun simț și educație a avut loc în această dupămasă în Cluj. Câțiva tineri aflați într-o mașină cu numere de BN ar fi condus haotic. Apoi au oprit în plin trafic, s-au dat jos și au dat cu pumnii într-o altă mașină. 
FOTO/VIDEO: Cei mai buni dintre bistriţeni au fost sărbătoriţi şi premiaţi azi de Primăria Bistriţa decembrie 13, 2019 - „Premiile municipiului Bistrița”, astă-seară, la Palatul Culturii. Ceremonia a debutat cu un film documentar regizat de Ciprian Moldovan şi dedicat jurnalistului bistriţean  interbelic – Gustav Zikeli. Lia Band ne-a introdus în atmosferă, interpretând un celebru hit al Tinei Turner - You’re simply the Best...
Pa, Complex Polivalent sportiv din Wonderland decembrie 13, 2019 - Într-o conferință de presă, liderul PNL Ioan Turc a precizat că complexul polivalent sportiv din Wonderland nu este o prioritate, existând șanse mari ca un astfel de proiect să nu fie finanțat.
Amendat de polițiști, pentru că… a uitat unde și-a parcat mașina! decembrie 13, 2019 - S-a întâmplat ieri, în Beclean. Un bărbat din Nușeni a cerut ajutor polițiștilor în găsire mașinii sale furate. Doar că mașina nu a fost furată ci mutată în alt loc...tot de el.
DOCUMENTE: Cum a ajuns un student să execute 5 ani de închisoare, după ce a băgat în mormânt un tânăr decembrie 13, 2019 - Un tânăr de 25 de ani, student la Universitatea Tehnică își va petrece următorii 5 ani după gratii, după un aparent banal accident de circulație. În 2017, acesta a urcat băut la volan, a cauzat un accident de circulație, în urma căruia un taximetrist a murit. Curtea de Apel Cluj a considerat că cei 2,7 ani de închisoare stabiliți de judecătorie sunt insuficienți pentru ca tânărul „să se învețe minte”.
FOTO: O ieșire din vacarmul cotidian. O dezintegrare a ființei umane, aşa cum doar Ştefania Borodi o poate concepe decembrie 13, 2019 - Aveţi acum ocazia să admiraţi, la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, o inedită colecţie de tablouri semnate de creatoarea de modă Ştefania Borodi. „Ele redau viziunea și trăirile mele, dezintegrarea ființei umane și reasamblarea ei prin firele de lână..."
Consilierii locali au votat: Fără burse mărite pentru elevi! decembrie 13, 2019 - Un proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local prevedea aprobarea valorii burselor oferite elevilor. Liberalii au propus majorarea sumelor alocate, însă proiectul nu a avut susținere. Doar cei din PER și un ”rătăcit” din ALDE au susținut propunerea acestora.