22 C
Bistrița
marți, iulie 23, 2024

Rostul de dimineață: Vești dramatice pentru industria de machiaj. Comisia Europeană a interzis sclipiciul

Make-up artiștii și saloanele se confruntă în aceste zile cu o veste aproape dramatică. Sclipiciul a fost interzis de Comisia Europeană! Acesta nu va mai putea fi folosit nici pe unghii, nici în machiaje, avertizează forul european care luptă astfel împotriva poluării cu plastic… 

Potrivit DC News, Comisia Europeană a anunțat că sclipiciul comercializat în vrac va fi interzis. 

Hotărârea a fost recent adoptată de Comisia Europeană. În mai puțin de o lună, toate saloanele de înfrumusețare trebuie să se conformeze noilor reguli. 

Episodul face parte din lupta forului european împotriva poluării. În acest sens, a fost interzisă și vânzarea de microplastice, iar asta se va aplica și sclipiciului.

Modificările legislative prevăd reguli stricte legate de dimensiunea particulelor de sclipici sau a pietrelelor decorative pe care profesioniștii din domeniul cosmetic le pot utiliza.

Restricția adoptată utilizează o definiție largă a microplasticelor – aceasta acoperă toate particulele de polimeri sintetici sub 5 mm care sunt organice, insolubile și rezistă degradării. Scopul este de a reduce emisiile de microplastice adăugate în mod intenționat care provin de la un număr cât mai mare de produse”, motivează Comisia Europeană.

Ce-o fi în sufletul artiștilor dependenți de sclipici, numai Dumnezeu știe… Ce scuze vor găsi pentru clientele sofisticate? Cu ce argumente se vor înfățișa în fața doamnelor care se vor cochete cu orice preț? Vor fi ele dispuse să plătească o taxă în plus – să zicem – pentru poluarea cu sclipici ? Vor reuși make-up artiștii să se reinventeze ? Vor considera că merită ? Iată câteva întrebări-dileme din care cu greu putem ieși…

Foto @ DC News / Freepik

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.