14.1 C
Bistrița
joi, octombrie 21, 2021

Rostul de dimineață: WhatsApp, Facebook și Instagram s-au prăbușit ieri seară. „Ce porcărie!!!” Mercur retrograd

Lumea întreagă s-a oprit pentru câteva ore, ieri seară… Puțin după ora 18, aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram s-au prăbușit. Panica și spaima s-au resimțit acut și la Bistrița: „Se resetează lumea!” „Ce porcărie…”

Preț de câteva ore bune, ieri seară spaima și dezorientarea au pus stăpânire la lume. Ca un făcut, aplicații vitale precum WhatsApp, Facebook și Instagram au devenit inutile. Pur și simplu au refuzat să se supună funcționării. Nu au mai putut fi folosite, instaurând, în sufletele multora dintre noi – fiorii unei spaime de nerostit.  

Bistrițenii în rând cu lumea – au resimțit din plin – precum un pumn în stomac – marea dezorinetare. Marea mahmureală…

La colțul blocului, în apropierea unui părculeț de joacă, o gașcă de tineri s-ar fi privit pierduți, neînțelegând ce se întâmplă. Cum rămâne cu mesajele netrimise? Dar cu like-urile și emoji-urile rămase în suspensie?!? Dar dacă se întâmplă ceva îngrozitor și noi nu aflăm la timp…?! Cum ne transmitem inimioarele!?  

Ce porcărie!”, ar exclama nervos unul dintre ei, sorbind cu năduf dintr-o jumătate de țigară.

Și noi ce facem acum? Parcă am fi pierduți în spațiu…!”

Se resetează lumea… Se sfârșește…”, ar fi oftat cel mai pesimist dintre toți.

***

Cauza defecțiunii nu este deocamdată cunoscută.

Facebook a trimis o mică echipă de tehnicieni la unul dintre centrele de date din California, pentru a reseta manual serverele, ne-au liniștit cei de la New York Times.

Experți în securitate ce urmăresc situația spun că pana ar fi putut fi declanșată de o eroare de configurație. Nici sabotajul din interior nu este exclus…

Un atac cibernetic din afară este considerat mai puțin probabil.

Într-un mesaj pe Twitter, Facebook a argumentat simplu:

Suntem conștienți că unii oameni au probleme în a accesa aplicațiile și produsele noastre. Lucrăm la remedierea lucrurilor cât de rapid posibil și ne cerem scuze pentru inconveniență”.

Messenger a transmis pe Twitter că „Mercur retrograd a scos ce-i mai bun din noi. Lucrăm la rezolvarea problemei cât de curând posibil și ne cerem scuze pentru inconveniență”.

Zeci de mii de utilizatori din România, Statele Unite, Mexic, Franţa, Norvegia, Grecia şi alte ţări au raportat necazul.

Potrivit Business Insider, s-au trimis mai mult de 86.000 de reclamații, într-un timp record.

În România, numărul reclamațiilor pe Downdetector era de aproape 5.000, apogeul fiind atins în jurul orei 19:00, după cum afirmă Digi 24.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Domnuca Draga, gindirea dumitale nu ti buna!! Dezorientati!?? Dace era așa, eu ajungeam la Berlin, in loc de Dublin! Io nu zic ca nu s-ar panica vro doi tri iepurași deastia veniți după 2010 peluze, da garantat nu ar fi așa de mare baiu!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Paella pentru toți pofticioșii, mâine, pe terasa Taverna Dogarilor!

Mâine se anunță o zi superbă de octombrie! Și la Taverna Dogarilor, pofticioșii sunt așteptați să...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: