-9.3 C
Bistrița
miercuri, februarie 8, 2023

O profesoară și o educatoare s-au stins, în urma infectării cu Covid. Altă profesoară este în stare gravă

O profesoară de la Sângeorz-Băi și o educatoare de la Năsăud s-au stins după ce au fost infectate cu Covid. Cea din urmă a murit chiar astăzi. O altă profesoară de la CNAM Bistrița este în stare gravă.

Astăzi, de Ziua Mondială a Educației s-a stins o educatoare de la Năsăud, în urma infectării cu Covid-19. Aceasta era educator la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 Năsăud.

„Din păcate astăzi, de Ziua Mondială a Educației, vă anunțăm cu regret că ne luăm rămas bun de la încă un cadru didactic ce își continuă misiunea de educator printre îngeri.Colega noastră, Luminița Căluș, profesoară pentru învățământul primar la Grădinița cu Program Prelungit Nr.1 Năsăud a pierdut lupta cu virusul nemilos. Drum bun spre ceruri, Luminița!”, transmite Inspectoratul Școlar Județean.

În urmă cu câteva zile, profesoara de Limba Română Daniela Buiea, care preda la Liceul Teoretic Solomon Haliță din Sângeorz-Băi, s-a stins. Aceasta avea doar 39 de ani și se infectase cu Covid-19. Profesoara s-a tratat preț de două săptămâni la domiciliu, iar când starea sa s-a agravat a solicitat o ambulanță.

A fost însă prea târziu, s-a stins la puțin timp după ce a ajuns la spital, medicii nemaiputând să o ajute. Profesoara era nevaccinată.

O profesoară de la CNAM se luptă, în spital, cu nemilosul virus

În acest moment mai este spitalizată o profesoară de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, informație confirmată de inspectorul școlar general, Aurelia Dan. Aceasta este și în grupa de risc, de peste 50 de ani, și nici nu este vaccinată.

Se pare că și profesoara de la CNAM s-a tratat în primă fază la domiciliu, fiind ulterior spitalizată. Starea sa este gravă, însă momentan stabilă. Profesoara s-ar fi infectat imediat după începerea școlii, însă nu se știe cum și unde.

Inspectorul școlar general, Aurelia Dan asigură faptul că în școli se respectă regulile:

„Regulile sunt cunoscute și respectate. Se poartă masca, se păstrează distanța inclusiv între profesori. Este un loc sigur școala, mai sigur decât alte locuri,” a mai spus Aurelia Dan.

Există și cazuri izolate unde nu se respectă cum ar trebui regulile, iar Aurelia Dan face apel la cei care știu de ele să le sesizeze pentru a se putea lua măsuri. Potrivit inspectorului școlar general, nu au existat cazuri de elevi infectați cu Covid-19 în stare gravă.

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...