20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

FOTO/VIDEO: Inedite rute culturale, de admirat la Bistrița

Până la sfârșitul lunii februarie, avem de admirat la Muzeul Județean din Bistrița peste 40 de lucrări de artă contemporană. Între acestea, și lucrările unor artiști din Bistrița. Expoziția face parte din proiectele HXA Art Gallery, la vernisaj fiind invitat și reputatul prof. univ dr. Dorel Găină…

Expoziția Internațională de Arte Vizuale APCOR – Artă Plastică Contemporană din România cu titlul „Rute Culturale” poate fi admirată în aceste zile la Muzeul Județean. 

Sunt legat de Bistrița prin colegialitate, prin prieteni, prin artiști și studenți. Am fost coleg de liceu cu maestrul Miron Duca și multe alte nume ale unor artiști de aici îmi sunt apropiate. Am avut și o expoziție Atelier 35 aici la Bistrița”, a mărturisit prof. univ. dr. Dorel Găină – unul dintre cei mai buni artiști fotografi ai României, după cum a remarcat Alexandru Gavrilaș, managerul Muzeului Județean. 

Manifestarea artistică face parte din proiectul APCOR – Artă Plastică Contemporană din România. Participă 46 de artiști vizuali din România, Republica Moldova, Israel și Franța.

Curatorul expoziției, Ana-Maria Vasilescu – artist vizual, curator și membru UAP București secția Pictură – a explicat publicului că ediția a 4-a a expoziției a fost inaugurată la Hunedoara. S-a întâmplat în aprilie 2022, cu prilejul unui festival național al castelelor și cetăților din România.

Bistrița este al treilea popas al proiectului, orașul fiind reprezentat de Marcel Lupșe, Alexandru Gavrilaș, Sever Moldovan, Ionel Tănase, Adina Mocanu, Aurel Marian și Mariana Moldovan.

Foto @ Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud
Foto @ Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud
Foto @ Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud
Foto @ Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud
Foto @ Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud
Foto @ Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud
Foto @ Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud
Foto @ Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud
Foto @ Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud

Despre lucrările celor 46 de artiști a vorbit și istoricul de artă Vasile Duda:

Expoziția se poate vizita până la sfârșitul lunii februarie 2023.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.