25.3 C
Bistrița
luni, iunie 24, 2024

FOTO/VIDEO: Inedite rute culturale, de admirat la Bistrița

Până la sfârșitul lunii februarie, avem de admirat la Muzeul Județean din Bistrița peste 40 de lucrări de artă contemporană. Între acestea, și lucrările unor artiști din Bistrița. Expoziția face parte din proiectele HXA Art Gallery, la vernisaj fiind invitat și reputatul prof. univ dr. Dorel Găină…

Expoziția Internațională de Arte Vizuale APCOR – Artă Plastică Contemporană din România cu titlul „Rute Culturale” poate fi admirată în aceste zile la Muzeul Județean. 

Sunt legat de Bistrița prin colegialitate, prin prieteni, prin artiști și studenți. Am fost coleg de liceu cu maestrul Miron Duca și multe alte nume ale unor artiști de aici îmi sunt apropiate. Am avut și o expoziție Atelier 35 aici la Bistrița”, a mărturisit prof. univ. dr. Dorel Găină – unul dintre cei mai buni artiști fotografi ai României, după cum a remarcat Alexandru Gavrilaș, managerul Muzeului Județean. 

Manifestarea artistică face parte din proiectul APCOR – Artă Plastică Contemporană din România. Participă 46 de artiști vizuali din România, Republica Moldova, Israel și Franța.

Curatorul expoziției, Ana-Maria Vasilescu – artist vizual, curator și membru UAP București secția Pictură – a explicat publicului că ediția a 4-a a expoziției a fost inaugurată la Hunedoara. S-a întâmplat în aprilie 2022, cu prilejul unui festival național al castelelor și cetăților din România.

Bistrița este al treilea popas al proiectului, orașul fiind reprezentat de Marcel Lupșe, Alexandru Gavrilaș, Sever Moldovan, Ionel Tănase, Adina Mocanu, Aurel Marian și Mariana Moldovan.

Foto @ Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud
Foto @ Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud
Foto @ Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud
Foto @ Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud
Foto @ Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud
Foto @ Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud
Foto @ Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud
Foto @ Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud
Foto @ Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud

Despre lucrările celor 46 de artiști a vorbit și istoricul de artă Vasile Duda:

Expoziția se poate vizita până la sfârșitul lunii februarie 2023.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!