21.7 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

S-au săturat! Este inadmisibil ca în 2019 elevii să fie supuși unor asemenea condiții!

Până și elevii s-au săturat! „Este inadmisibil ca în România anului 2019 elevii să fie supuși unor asemenea condiții. Constatăm, cu părere de rău, că aproape 13% din instituțiile de învățământ din județul Bistrița-Năsăud, mai exact 41 de școli, din cele 318 existente în județ, nu au apă și canalizare!”

Consiliul Județean al Elevilor Bistrița-Năsăud – unica structură de reprezentare a elevilor din județ – trage un semnal de alarmă cu privire la condițiile precare din școli, la ineficiența și lipsa de interes a autorităților de a le soluționa.

Constatăm, cu părere de rău, că aproape 13% din instituțiile de învățământ din județul Bistrița-Năsăud, mai exact 41 de școli, din cele 318 existente în județ, nu au apă și canalizare, iar preșcolarii sau elevii merg la WC-ul situat în fundul curții. Este inadmisibil ca în România anului 2019 elevii să fie supuși unor asemenea condiții”, avertizează elevii.

Pentru ca aceste probleme să fie remediate, iar elevii să aibă condițiile necesare în școli este relevantă implicarea atât a primarilor și a consiliilor locale, cât și a cadrelor didactice, a managerilor și a părinților. Aceștia ar trebui să acorde atenția și respectul necesar cazurilor din lista mult prea lungă a unităților de învățământ primitive – afirmă reprezentanții elevilor din Consiliul Județean al Elevilor.

Știm de agitația de la începutul anului școlar, în jurul acestui subiect. Ne preocupă în mod constant, dar am așteptat să treacă „valul” pentru că, în opinia noastră, aceste sesizări constante din partea noastră și a celorlalți aduc în atenția autorităților mai des subiectul… Bani există. Am trimis câteva niște cereri unor primării din județ referitoare la bugetul alocat educației, cel alocat religiei și spectacolelor de tip câmpenesc… Așteptăm răspuns… Poate reușim să rezolvăm totuși ceva…!”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro Daniel Flore, președintele Consiliului Județean al Elevilor Bistrița-Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...