1.6 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

Scade numărul de parlamentari? Câți reprezentanți ar avea Bistrița-Năsăud la București:

Un proiect de lege ce urmează să fie votat în Camera Deputaților prevede recalcularea și practic reducerea numărului de parlamentari. Această recalculare ar lăsa Bistrița-Năsăud fără doi parlamentari.

Proiectul de lege a trecut deja de Senat și urmează să fie votat și în Camera Deputaților. Acesta prevede reducerea numărului de parlamentari. Astfel, 100.000 de locuitori vor fi reprezentați de un deputat și 200.000 de locuitori de un senator.

În urma recalculării, Bistrița-Năsăud ar rămâne cu doar 5 parlamentari din 7, la ora actuală. Locuitorii județului ar urma să fie reprezentați de 2 senatori și 3 deputați. Practic scade numărul de deputați de la 5 la 3.

În momentul de față, locuitorii județului Bistrița-Năsăud sunt reprezentați de 5 deputați: Doina Pană și Daniel Suciu (PSD), Robert Sighiartău (PNL), Cristina Iurișniți (USR) și Ionuț Simionca (PMP) și doi senatori: Ioan Deneș (PSD) și Ioan Simionca (ALDE).

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.