24.1 C
Bistrița
joi, iulie 25, 2024

Scade numărul de parlamentari? Câți reprezentanți ar avea Bistrița-Năsăud la București:

Un proiect de lege ce urmează să fie votat în Camera Deputaților prevede recalcularea și practic reducerea numărului de parlamentari. Această recalculare ar lăsa Bistrița-Năsăud fără doi parlamentari.

Proiectul de lege a trecut deja de Senat și urmează să fie votat și în Camera Deputaților. Acesta prevede reducerea numărului de parlamentari. Astfel, 100.000 de locuitori vor fi reprezentați de un deputat și 200.000 de locuitori de un senator.

În urma recalculării, Bistrița-Năsăud ar rămâne cu doar 5 parlamentari din 7, la ora actuală. Locuitorii județului ar urma să fie reprezentați de 2 senatori și 3 deputați. Practic scade numărul de deputați de la 5 la 3.

În momentul de față, locuitorii județului Bistrița-Năsăud sunt reprezentați de 5 deputați: Doina Pană și Daniel Suciu (PSD), Robert Sighiartău (PNL), Cristina Iurișniți (USR) și Ionuț Simionca (PMP) și doi senatori: Ioan Deneș (PSD) și Ioan Simionca (ALDE).

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.