12.7 C
Bistrița
duminică, octombrie 1, 2023

Școala de Balet Ovidiu Danci deschide aripi de lebădă la Șanț și Sîngeorz-Băi

Zeci de fetițe îmbracă, în fiecare zi, costumul de balet și opincuțele studiind arta baletului la Școala De Balet Ovidiu Danci. O fac cu pasiune și entuziasm, iar cursurile au acum loc în tot județul. Sâmbătă se va deschide un nou studio în comuna Șanț, iar la Sîngeorz-Băi va fi un centru de excelență pentru copiii talentați de pe Valea Someșului.

A crescut într-un an cât alții în șapte!

 

Unul dintre cele mai de succes proiecte din județ este cu siguranță cel al Școlii de Balet Ovidiu Danci. Un vis al balerinului Ovidiu Danci, care s-a ambiționat să deschidă o școală de balet în orașul natal, după modelul și rigorile marilor școli de balet ale lumii. Astfel, Bistrița are astăzi ceea ce nu există în orașe mai mari și cu mai multe pretenții, o pepinieră de viitoare balerine.

 

Pasiunea pentru balet a crescut atât de mult că la câteva luni după deschiderea de la Bistrița, părinții și autoritățile locale din mai multe comune ale județului au susținut înființarea de clase noi în mai multe localități din județ. Astfel, astăzi sunt studiouri de balet deschise la Prundu Bârgăului, Maieru, Feldru și Năsăud, iar sâmbătă se va deschide un nou studio la Șanț și un centru de excelență pentru cei mai talentați copii de pe Valea Someșului, la Sîngeorz-Băi.

 

„Încă de la deschiderea școlii avem părinți de la Șanț care fac peste 450 de kilometri pe săptămână pentru a-și aduce copiii la cursurile școlii de balet. În fiecare săptămână, de câteva ori, fără absențe. Numărul elevilor din această zonă a județului a crescut și atunci ne-am gândit să venim în întâmpinarea părinților și să deschidem un studio mai aproape de ei. Am găsit toată susținerea de care aveam nevoie, copiii ne așteaptă, așa că a fost un pas firesc deschiderea unui nou studio de balet la Șanț. Apropo, avem copii foarte talentați pe Valea Someșului. Și părinți foarte implicați în educația copiilor, valori la care noi ținem foarte mult. Vedeți, în balet nu poți face performanță dacă nu se lucrează în echipă completă: copii, părinți, profesori. Ori la Școala de Balet Ovidiu Danci această echipă funcționează perfect și de asta nu au întârziat să apară rezultatele”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro maestrul de balet Ovidiu Danci.

 

Pentru a face față tuturor solicitărilor, echipa de profesori a Școlii de Balet Ovidiu Danci s-a mărit. Astfel, alături de Laura Boldor, profesor emerit de gimnastică ritmică, de pregătirea micilor balerine se ocupă Cosmina Cioban și Anca Cârdan, dar și Silvia Baritchi-Gradea, prim-balerină, care vine săptămânal de la Cluj și se ocupă de clasele de excelență ale școlii. Coregraful Ioana Macarie ajunge și ea la Bistrița de câteva ori pe an și lucrează la șlefuirea tinerelor talente.

Sâmbătă, 9 februarie, Studioul cu numărul 6 al Școlii de Balet Ovidiu Danci se va deschide într-o ceremonie oficială, la ora 14:00, la centrul de evenimente din comuna Șanț.

 

Câteva ore mai târziu, tot sâmbătă, la ora 17:00, va avea loc, la Centrul Cultural „Iustin Sohorca” din Sîngeorz-Băi, deschiderea Centrului de Excelență, unde cei mai buni elevi ai școlii de balet de pe Valea Someșului vor aprofunda tehnicile, în fiecare săptămână, într-o clasă specială, sub pregătirea celor mai buni profesori de balet.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!