13.1 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 25, 2022

Scrisoare către Ministrul Sănătaţii: „În numele pacienţilor disperaţi din Năsăud…”

Doamnă Ministru Sorina Pintea,

Vă scriu această scrisoare în numele pacienţilor disperaţi cu probleme psihice care aparţin cabinetului de Psihiatrie al Policlinicii din Năsăud, jud. Bistriţa-Năsăud.

Doamnă Ministru, în ultimele luni cabinetul de Psihiatrie a rămas fără doctor psihiatru! Totuşi un psihiatru cu suflet bun face naveta de la Bistriţa la Năsăud de trei ori pe săptămână după-masă (două zile – cinci ore şi o zi – trei ore).

La cabinetul de psihiatrie din Năsăud sunt arondaţi sute de pacienţi cu probleme psihice lunar şi mulţi rămân fără tratament. Sunt nevoiţi să călătorească peste 100km de la Şant, Rodna etc. la Bistriţa –  pentru reţetele medicale sau consultaţii.

Multi dintre aceşti bolnavi cronici nu pot să călătorească singuri, iar noi, aparţinătorii, trebuie să-i lăsăm închişi în casă, nesupravegheaţi şi să stăm la cozile imense ale cabinetelor psihiatrice din Bistriţa. Doar pentru faptul că menagerul spitalului din Năsăud încă nu are bunăvoinţa să scoată la concurs postul de Psihiatru pentru a fi ocupat.

Nu ştim care sunt motivele. Poate fi incompetenţă, rea-voinţă sau interese politice…?

Indiferent de motivele pe care dânsul le are, noi pacienţii cu probleme psihice şi aparţinătorii lor arondaţi cabinetului de psihiatrie din Năsăud – vă rugam pe această cale să vă implicaţi în rezolvarea acestei probleme.

Dorim să avem un psihiatru cu normă întreagă la acest cabinet şi este foarte urgent, ca să putem să ne tratăm şi noi bolnavii aşa cum se cuvine într-o ţară civilizată.

Nepăsarea şi ignoranţa nu au ce căuta în instituţiile medicale!!!

Vă mulţumim, Lucreţia Miron
20.10.2019

 

Foto – Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...

Diferențele între sloturi online și cele offline

Una din principalele modalități în care oamenii se distrează la jocuri de noroc sunt sloturile. Aceste...