4.8 C
Bistrița
marți, aprilie 23, 2024

Se anunţă o nebunie retro! „Veteranele” industriei auto se iau la trântă, într-o competiție inedită

ACR Bistriţa vine cu o nouă provocare pentru toţi amatorii de raliuri! Nu e vorba însă de un raliu cu maşini tunate, ci de unul… retro, un omagiu adus primei curse de concurs din România. Aşa că scoateţi-vă maşina veche din garaj şi daţi o tură cu ea până la Dracula. Dacă nu aveţi, ieşiţi măcar să priviţi minunăţiile!

ACR Bistriţa organizează sâmbătă, 22 septembrie, prima ediţie Retro Parada Toamnei şi Raliul „Prima cursă 1904”, ca un omagiu adus primei competiţii automobilistice din România: Bucureşti-Giurgiu-Bucureşti din 22 septembrie 1904.

Automobilele de epocă vor fi expuse în parcarea de la Selgros, pentru a putea fi admirate de publicul larg. Sunt aşteptate în jur de 30 de maşini retro, care vor putea fi văzute de toţi bistriţenii într-o spectaculoasă paradă pe bulevardele Decebal şi Republicii.

Parada va fi urmată de Raliul „Prima cursă” Bistriţa-Pasul Tihuţa. Participanţii vor trebui să piloteze maşinile în regim de circulaţie deschisă, cu respectarea regulilor de circulaţie (mai ales a celor care privesc limitele de viteză), într-un interval de timp dat. Organizatorii specifică faptul că nu e vorba de un raliu de viteză, ci unul de punctualitate, regularitate şi tenacitate.

Raliul va avea trei puncte de control: unul la Livezile, unde se va vizita Muzeul „Casa săsească”, altul în faţa primăriei Prundul Bîrgăului, urmând ca „plimbarea” să fie continuată până la destinaţia finală – Dracula, unde vor fi desemnaţi câştigătorii.

Oricine posedă o maşină veche poate să se înscrie la raliu. Perioada înscrierilor începe de luni şi ţine până joi, 20 septembrie. Există însă o taxă de participare pentru fiecare echipaj alcătuit din pilot și copilot. În această taxă este inclusă masa, catalogul, roadbook-ul, camila evenimentului, numărul de concurs și intrarea la muzeu.

Mai jos este programul complet al evenimentului (poate suferi mici modificări):

08:00-10:30 – primire participanţi, control tehnic și administrativ

10:30-10:50 – Briefing

11:00-12:00 – Retro Parada Toamnei la Bistriţa

12:00- START – Raliul – Prima Cursă 1904

16:00- FINISH

16:30- afişare rezultate

17:00- festivitate de premiere

 

Mia Biligan 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați.