13.8 C
Bistrița
marți, mai 17, 2022

Se caută o căsuță temporară pentru pisicile abandonate și bolnave

Tot mai multe pisicuțe sunt abandonate. Fie că sunt pui, bolnave sau accidentate, oamenii cu inimă mare le iau în casele lor. Apoi vor să le dea spre adopție. Doar că nu mai fac față numărului tot mai mare de feline și le caută o căsuță temporară. O încăpere care să poată fi încălzită. Se va plăti chirie.

Iubitorii de pisici se află în aceste momente într-un impas. Tot mai multe feline sunt abandonate, iar ei nu mai fac față să le cazeze temporar.

Suntem foarte puțini cei care suntem dispuși să găzduim temporar pisicuțe abandonate, până la plecarea către familiile adoptive. Și nu mai facem față la avalanșa de feline, de la cele mai mici,care trebuie hrănite artificial, până la cele adulte, multe dintre ele bolnave ,abuzate fizic sau accidentate,care trebuie tratate și îngrijite într-un spațiu ferit de frig și umezeală” anunță iubitorii de pisici.

Ce dorință au

Astfel, aceștia, împreună cu Asociația germană de salvare a animalelor „Die Katzen aus Bistrita”, caută să închirieze un spațiu pentru a caza, temporar, animăluțele.

Mai exact, au nevoie de un spațiu – garaj, magazie, cameră, garsonieră,cu posibilități de puțină încălzire. Să fie nemobilat, pentru a găzdui pisicile salvate din Bistrița, în vederea aplicării procedurilor medicale obligatorii ( sterilizare, vaccinare, tratare, deparazitare, depistare boli transmisibile sau cronice,etc.). Felinele vor sta acolo până vor găsi familii pentru adopție. Asociația poate plăti o chirie lunară de 100 de Euro.

Pisicile vor fi îngrijite

Voluntarii asociației se vor ocupa în pemanență de pisicile cazate, nu vor exista probleme cu murdăria sau mirosuri urâte, iar spațiile vor fi predate la sfârșitul perioadei de închiriere în starea în care au fost preluate, fără probleme. Voluntarii se vor îngriji zilnic să aibă tot ce le trebuie și să fie păstrată curățenia – pisicile sunt animale foarte curate și nu le place murdăria” anunță iubitorii de animale.

De altfel, se știe că pisicile sunt animale liniștite, nu fac gălăgie, nu deranjează vecinii, nu strică podelele sau pereții. Mai mult, pot sta singure zile întregi, dacă au mâncare, apă și litiere suficiente și curate ca să își facă nevoile.

Cine poate ajuta niște animăluțe care nu mai pot fi ținute în frigul și ploaia care deja se instalează și va dura multe luni? Chiar dacă sunt animale adaptate să trăiască afară, atunci când sunt bolnave sau prea mici și fără mamă, ele nu pot supraviețui fără îngrijire de specialitate. Rog toți cei care sunt dispuși să ajute pisicuțele abandonate din Bistrița să ne dea un semn și lumea noastră va fi puțin mai bună!” a scris Camelia Ilișuan pe pagina sa de Facebook.

Se poate lua legătura chiar și cu Asociația, prin intermediul paginii lor de Facebook.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: