6.8 C
Bistrița
duminică, martie 26, 2023

Se fură din pădurile județului, cu știrea și protecția oamenilor legii. Unii s-au transformat inclusiv în „comercianți” de lemn

Un agent din cadrul IPJ BN a fost trimis în judecată, după ce a închis ochii la furtul de lemn din pădurile județului, ani la rând. Mai mult, acesta s-a tranformat în comerciant de lemn pentru a-și suplimenta veniturile.

Preț de trei ani, Piticari Cezar Mircea, agent de poliție în cadrul IPJ Bistrița-Năsăud a omis cu bună știință să constate contravenții silvice legate de expedierea și transportul materialului lemnos. Acesta nu a confiscat materialul lemnos transportat ilegal și nici nu i-a sancționat în vreun fel pe cei responsabili.

Toate acestea s-au petrecut în perioada 2012-2015. Tot în perioada 2012-2015, polițistul s-a transformat în comerciant de lemn și s-a apucat să vândă o parte din „prada” primită pentru a închide ochii.

Acesta a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu și efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, pentru a obține pentru sine sau pentru altul bani, bunuri sau alte foloase. Alături de polițist a mai fost trimis în judecată un individ pentru complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...