17.8 C
Bistrița
joi, iunie 20, 2024

Încă un orfelinat din județ se închide. Cel mai mare producător de baterii auto contribuie cu o sumă importantă la o căsuță pentru orfani

Veste bună pentru 12 copii din Centrul de Plasament „Bistrița”! Hope and Homes for Children și Rombat contribuie la construirea unei case de tip familial în care copiii se vor muta până la finalul anului 2020!

Hope and Homes for Children și Rombat au anunțat un parteneriat strategic prin care compania susține programul de închidere a instituțiilor de tip vechi (orfelinate) desfășurat de fundație în județul Bistrița-Năsăud. Parteneriatul se va desfășura în perioada 2019-2020 și are o valoare de 50.000 euro, fonduri care acoperă parțial construcția unei case de tip familial în cadrul procesului de închidere a Centrului de Plasament de Tip Familial pentru Copiii cu Dizabilități „Bistrița”.

Hope and Homes for Children a început procesul de închidere a orfelinatelor din județul Bistrița-Năsăud în anul 2011. În cei opt ani, fundația a închis, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bistrița-Năsăud, Centrele de Plasament „Teaca” și „Năsăud” în care se aflau 126 de copii.

Din 2018, Hope and Homes for Children lucrează la închiderea Centrului de Plasament „Bistrița” în care trăiesc 38 de tineri cu nevoi speciale severe și se va interveni prin construirea a cel puțin două case de tip familial – pas necesar pentru că, având în vedere nevoile speciale ale tinerilor, reintegrarea în familiile biologice sau plasarea în asistență maternală nu reprezintă soluții viabile.

Fondurile oferite de Rombat, cel mai mare producător de baterii auto din România, vor fi direcționate spre ridicarea uneia dintre casele unde se vor muta 12 dintre copiii și tinerii găzduiți în prezent de Centrul de Plasament „Bistrița”. Aceștia se vor muta în noua casă până la finalul anului 2020.

„Ne bucurăm să oferim, prin acest mic ajutor, puțină dragoste, cel mai important ingredient al credinței creștine. Acest gest este pentru copiii instituționalizați, care simt cel mai acut nevoia de dragoste. Apreciem activitatea Hope and Homes for Children, tot ce au făcut până acum și avem încredere în echipa de management a acestei Fundații că-și vor atinge frumoasele și onorantele obiective,” a declarat Ioan Repede, director general, Rombat.

De asemenea, în procesul de închidere a centrului de plasament, fundația se ocupă și de formarea profesională a personalului DGASPC Bistrița-Năsăud (asistenți sociali, educatori, asistenți maternali, echipa de management etc.) care se va muta în casele de tip familial pentru a asigura un mediu cât mai propice pentru copii.

Ne bucurăm de fiecare dată când mesajul nostru ajunge la inimile unor oameni generoși care hotărăsc să ni se alăture și să sprijine munca noastră de a închide orfelinatele din România. Mulțumim Rombat, deoarece prin contribuția oferită, mai mulți copii vor avea șansa să-și schimbe traiul dintr-o instituție impersonală și fără suflet, unde sunt lipsiți de grija și atenția pe care le merită, cu viața într-o casă de tip familial, acolo unde se vor simți înconjurați de dragoste și vor trăi într-un mediu cât mai apropiat de cel dintr-o familie. De 21 de ani, munca noastră a schimbat în bine viețile a aproape 55.000 de copii – și acesta nu este puțin lucru. Ne dorim ca până în 2026 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră și pentru aceasta le suntem recunoscători partenerilor noștri care ne oferă încrederea lor, dar și resursele prin care să transformăm acest vis în realitate.” a completat  Ștefan Dărăbuș, director regional, Europa Centrală și de Sud, Hope and Homes for Children.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel: