Se închide Biserica Evanghelică din centrul Bistriței!

0
3624

Bistrițenii nu vor mai avea voie în Biserica Evanghelică, iar cei care tranzitează centrul istoric al orașului vor fi nevoiți să se înarmeze cu multă răbdare, pentru următorii trei ani…!

Municipalitatea a făcut demersurile necesare pentru a reabilita Biserica Evanghelică – simbolul de necontestat al Bistriței, iar proiectul de restaurare va începe în curând.

Intitulat „Restaurare a Bisericii Evanghelice C.A. Bistrița în vederea introducerii sale în circuitul turistic internațional”, proiectul are o valoare de 12.952.030 lei și este finanțat din fonduri atrase de la Uniunea Europeană.

În perioada celor 3 ani de execuție – biserica nu va fi deschisă accesului publicului, anunță Primăria Bistrița.

Obiectivul a fost predat executantului care, în perioada următoare, va începe organizarea de șantier, ceea ce va produce un disconfort celor care tranzitează Piața Centrală, fapt pentru care ne cerem scuze. Turnul Biserici Evanghelice va rămâne vizitabil  în cea mai mare parte a acestui interval de timp, lucrările care urmează să fie realizate aici fiind estimate să dureze 3 luni”, a anunțat primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu.