14.2 C
Bistrița
joi, mai 30, 2024

Se lasă cu amenzi pentru cei din Ilva Mică ce epurează apa uzată cum îi taie capul

Locuitorii din Ilva Mică sunt somați să se racordeze la sistemul public de canalizare. Se lasă cu amenzi de până la 4.000 de lei pentru cei care nu se conformează. Totuși, nu se pot face verificări ca la carte, căci țevile sunt îngropate.

Autoritățile locale din Ilva Mică au luat casele, pe rând, pentru a-i soma pe cetățeni să se racordeze la sistemul public de canalizare. Deși majoritatea sunt deja racordați, o modificare legislativă îi obligă și pe cei ce au fose septice să se conformeze.

„Până acum, locuitorii mai scăpau de racordarea la canalizare, pe motiv că au fosă septică. No acuma sunt obligați să se racordeze așa cum trebuie, să aparțină de un operator. La noi e Aquabis. Așa că mergem din casă în casă și le spunem la oameni că nu mai au scăpare, mai ales dacă țeava le trece prin fața casei. Unde-i lege, nu-i tocmeală!”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Ilva Mică, Aurel Horea.

Edilul speră însă ca localnicii să se conformeze, chiar dacă mulți sunt împotrivă.

Știți cum e? Cei care aveau fântâni, și doar canalizarea o plăteau la Aquabis, s-au trezit cu facturi mari. Și de aia oamenii nu au vrut să se racordeze la sistemul central. Dar cei care au și apă potabilă, și canalizare, prețul nu mai e așa de mare. Noi o să mergem și o să le spunem la oameni să se racordeze. Nu-s foarte mulți care ar trebui să facă asta. D-apoi oamenii pot spune că sunt racordați. Da ce, poți vedea? Că doar țevile sunt sub pământ!”, a mai spus Aurel Horea.

Conform adresei transmise de autoritățile județene și naționale, cei care nu se conformează, riscă amenzi cu valori cuprinse între 2.000 și 4.000 de lei.

Acțiunea face parte dintr-un proces de racordare la sistemele de canalizare demarat la nivel național.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?