25.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

Se lasă cu amenzi pentru cei din Ilva Mică ce epurează apa uzată cum îi taie capul

Locuitorii din Ilva Mică sunt somați să se racordeze la sistemul public de canalizare. Se lasă cu amenzi de până la 4.000 de lei pentru cei care nu se conformează. Totuși, nu se pot face verificări ca la carte, căci țevile sunt îngropate.

Autoritățile locale din Ilva Mică au luat casele, pe rând, pentru a-i soma pe cetățeni să se racordeze la sistemul public de canalizare. Deși majoritatea sunt deja racordați, o modificare legislativă îi obligă și pe cei ce au fose septice să se conformeze.

„Până acum, locuitorii mai scăpau de racordarea la canalizare, pe motiv că au fosă septică. No acuma sunt obligați să se racordeze așa cum trebuie, să aparțină de un operator. La noi e Aquabis. Așa că mergem din casă în casă și le spunem la oameni că nu mai au scăpare, mai ales dacă țeava le trece prin fața casei. Unde-i lege, nu-i tocmeală!”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Ilva Mică, Aurel Horea.

Edilul speră însă ca localnicii să se conformeze, chiar dacă mulți sunt împotrivă.

Știți cum e? Cei care aveau fântâni, și doar canalizarea o plăteau la Aquabis, s-au trezit cu facturi mari. Și de aia oamenii nu au vrut să se racordeze la sistemul central. Dar cei care au și apă potabilă, și canalizare, prețul nu mai e așa de mare. Noi o să mergem și o să le spunem la oameni să se racordeze. Nu-s foarte mulți care ar trebui să facă asta. D-apoi oamenii pot spune că sunt racordați. Da ce, poți vedea? Că doar țevile sunt sub pământ!”, a mai spus Aurel Horea.

Conform adresei transmise de autoritățile județene și naționale, cei care nu se conformează, riscă amenzi cu valori cuprinse între 2.000 și 4.000 de lei.

Acțiunea face parte dintr-un proces de racordare la sistemele de canalizare demarat la nivel național.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

RED WEEKEND la Alpha Home OUTLET! Orice piesă de mobilier are 30 la sută reducere!

Acest sfârșit de săptămână vine cu o ofertă de nerefuzat la Alpha Home OUTLET. E lichidare...

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.