13 C
Bistrița
marți, iunie 15, 2021

Se mișcă lucrurile! Amenzi aplicate pentru arderile de vegetație scăpate de sub control

Într-o săptămână, polițiștii au aplicat două amenzi pentru arderile de vegetație scăpate de sub control. Totuși, acestea sunt mult mai puține decât incendiile cu care se luptă pompierii în același interval de timp.

Pompierii bistrițeni au zile de foc în această perioadă datorită arderilor de vegetație uscată, scăpate de sub control.

Totuși, în ceea ce privește amenzile, lucrurile încep să se miște. Polițiștii bistrițeni au sancționat doi bărbați ce au produs un incendiu în urma arderii necontrolate de vegetație uscată.

Bistrițeanul G. A. a fost amendat cu 150 lei, pentru arderea unor deşeuri vegetale, pe terenul deţinut în Unirea. Scăpându-l de sub control, focul s-a extins transformându-se într-un incendiu de vegetaţie. Astfel, a fost necesară intervenţia celor de la S.V.S.U. Bistriţa.

Pentru nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor pe terenul cu vegetaţie, aflat în proprietate într-o zonă greu accesibilă de pe raza localităţii componente Ghinda, numitului B. D. (cu domiciliul în oraşul Borşa, judeţul Maramureş), i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională cu amendă în valoare de 100 lei. Fapta a fost semnalată telefonic prin Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă-112. Pentru lichidarea incendiului care a afectat aproximativ 1 ha. au intervenit efective din cadrul I.S.U-Bistriţa, S.V.S.U. din cadrul Primăriei municipiului Bistriţa, precum şi localnici”, se arată în raportul Poliției Locale.

La nivelul județului sunt însă, în medie, 10 incendii pe săptămână. Chiar și în acest weekend, pompierii au avut de intervenit la patru incendii de vegetație. Unul dintre acestea, izbucnit sâmbătă seara, s-a extins pe o suprafață de 8 ha, ajungând până la o pădure tânără.

Cu toate că sunt foarte multe incendii de vegetație, sancțiunile sunt foarte puține. Motivul e halucinant, iar legislația dă bătăi de cap celor ce vor să „acționeze ca la carte”.

Motivul halucinant pentru care deși sunt sute de arderi necontrolate de vegetație, sancțiunile sunt aproape inexistente!

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...

VIDEO: VirtualMenu.ro – Meniu virtual pentru restaurante și cafenele – ideea genială și utilă a unor tineri bistrițeni

Un meniu virtual, pe care clientul oricărui restaurant sau cafenele îl poate accesa oricând scanând un...