9.9 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 2, 2023

Se-nchide școala de urgență?? Părinții și-ar putea lua liber de la lucru ca să stea acasă cu cei mai mici

Un proiect de lege prevede acordarea de zile libere părinților pentru a sta cu copiii. Asta în condițiile în care școlile sau grădinițele se închid „de urgență”. Dacă deputații vor vota acest proiect, beneficiarii sunt părinții copiilor cu vârsta până în 12 ani.

Există situații în care școlile sau grădinițele se închid „de urgență”. Uneori e din cauza condițiilor meteo, alteori din cauza unei epidemii etc.

Problema apare la părinții care lucrează și NU AU cu cine-și lăsa copiii acasă în astfel de situații. Tocmai de aceea, s-a propus un proiect de lege prin care părinții să beneficieze de zile libere de la muncă, în astfel de condiții.

Senatul a aprobat proiectul încă de la începutul lunii iulie. Până acum a fost pe masa comisiilor, și, din fericire, a primit aviz favorabil. Dacă va primi și votul deputaților, zilele libere, de urgență, de la școală, nu vor mai fi o problemă pentru părinți.

Totuși, această lege nu include TOȚI părinții.

De aceste zile libere pot beneficia doar părinții copiilor cu vârsta de până la 12 ani, înregistrați în cadrul unei unități de învățământ, dar și părinții copiilor cu dizabilități, indiferent de vârstă, copiii fiind înregistrați în cadrul unei unități de învățământ. Zilele libere plătite se vor acorda la cererea unuia dintre părinți, respectiv a tutorelui legal, în cazul familiilor monoparentale. Astfel, ambii părinți cu excepția familiilor monoparentale vor completa o declarație pe propria răspundere, depusă la angajator de către părintele care va supraveghea copilul în perioada menționată. Indemnizația pentru fiecare zi liberă se plătește din capitolul aferent cheltuielilor de personal din bugetul de venituri și cheltuieli al angajatorului și este egală cu salariul corespunzător unei zile lucrătoare, prevede proiectul de lege. Inițiatorii au mai propus ca zilele libere plătite să fie acordate pe toată perioada în care autoritățile decretează închiderea unităților de învățământ”, se explică în proiect.

FOTO- Todaysparent

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.