5.9 C
Bistrița
vineri, martie 31, 2023

Se prelungește perioada de autorecenzare!

Românii care au dorit să se autorecenzeze, dar nu au reușit să o facă, mai au timp. Autoritățile au anunțat prelungirea perioadei cu încă două săptămâni.

Anul acesta are loc recensământul populației României. Spre deosebire de alte dăți, acum, românii au ocazia să-și completeze singuri datele. Mai mult, au dreptul la o zi liberă de la locul de muncă pentru a-și completa datele necesare.

Recensământul populației și locuințelor se desfășoară în trei etape:

  • 1 februarie – 13 martie 2022: Preluare date din surse administrative şi popularea bazei de date RPL2021;
  • 14 martie – 15 mai 2022: Autorecenzare;
  • 16 mai – 17 iulie 2022: Colectare a datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă (înregistrarea datelor în chestionarul electronic, cu ajutorul tabletelor).

Astfel, mâine ar fi trebuit să fie ultima zi pentru autorecenzare. Deoarece în ultimele zile numărul cererilor a crescut și de patru ori, autoritățile au decis prelungirea perioadei.

Institutul Naţional de Statistică (INS) a anunțat prelungirea perioadei de autorecenzare în cazul recensământului 2021. Astfel, platforma de autorecenzare va fi deschisă până vineri, 27 mai 2022.

Decizia vine ca urmare a interesului crescut pentru autorecenzare manifestat recent de populaţie (peste 400.000 de chestionare completate zilnic, comparativ cu o medie de 120.000 de chestionare completate pe zi în perioada anterioară)” scrie Digi 24.

Autorecenzare asistată

Deoarece există persoane care ar dori să se auto-recenzeze dar gadgeturile le dau mari bătăi de cap, s-a oferit asistență.

În comune, la sediile primăriilor, există personal care ajută persoanele interesate să se autorecenzeze.

În mediul urban, în fiecare oraș există mai multe locații pentru autorecenzare asistată.

Vizita recenzorilor în teren se va desfăşura în perioada 31 mai – 17 iulie 2022.

Conform statisticilor la nivel național, județul nostru a depășit pragul de 40 % din totalul populației. E vorba de aproape 97.000 de bistrițeni care au completat deja datele.

Ponderea cea mai mare, peste 60 % dintre aceștia, provin din mediul rural, și majoritatea au optat pentru autorecenzarea asistată.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

NOI locuri de muncă, disponibile la Rombat, Brutăria Presto și Fan Courier

Rombat Bistrița angajează operatori producție, electrician și inginer proiectare produse. Brutăria Presto are nevoie de o vânzătoare, iar FAN Courier caută personal în Bistrița. NOI locuri de muncă – disponibile și la IMP România, Leoni sau Nedeias Com din Budacu de Jos:

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...