29.5 C
Bistrița
vineri, iulie 19, 2024

Se prelungește perioada de autorecenzare!

Românii care au dorit să se autorecenzeze, dar nu au reușit să o facă, mai au timp. Autoritățile au anunțat prelungirea perioadei cu încă două săptămâni.

Anul acesta are loc recensământul populației României. Spre deosebire de alte dăți, acum, românii au ocazia să-și completeze singuri datele. Mai mult, au dreptul la o zi liberă de la locul de muncă pentru a-și completa datele necesare.

Recensământul populației și locuințelor se desfășoară în trei etape:

  • 1 februarie – 13 martie 2022: Preluare date din surse administrative şi popularea bazei de date RPL2021;
  • 14 martie – 15 mai 2022: Autorecenzare;
  • 16 mai – 17 iulie 2022: Colectare a datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă (înregistrarea datelor în chestionarul electronic, cu ajutorul tabletelor).

Astfel, mâine ar fi trebuit să fie ultima zi pentru autorecenzare. Deoarece în ultimele zile numărul cererilor a crescut și de patru ori, autoritățile au decis prelungirea perioadei.

Institutul Naţional de Statistică (INS) a anunțat prelungirea perioadei de autorecenzare în cazul recensământului 2021. Astfel, platforma de autorecenzare va fi deschisă până vineri, 27 mai 2022.

Decizia vine ca urmare a interesului crescut pentru autorecenzare manifestat recent de populaţie (peste 400.000 de chestionare completate zilnic, comparativ cu o medie de 120.000 de chestionare completate pe zi în perioada anterioară)” scrie Digi 24.

Autorecenzare asistată

Deoarece există persoane care ar dori să se auto-recenzeze dar gadgeturile le dau mari bătăi de cap, s-a oferit asistență.

În comune, la sediile primăriilor, există personal care ajută persoanele interesate să se autorecenzeze.

În mediul urban, în fiecare oraș există mai multe locații pentru autorecenzare asistată.

Vizita recenzorilor în teren se va desfăşura în perioada 31 mai – 17 iulie 2022.

Conform statisticilor la nivel național, județul nostru a depășit pragul de 40 % din totalul populației. E vorba de aproape 97.000 de bistrițeni care au completat deja datele.

Ponderea cea mai mare, peste 60 % dintre aceștia, provin din mediul rural, și majoritatea au optat pentru autorecenzarea asistată.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.