16.1 C
Bistrița
vineri, iunie 9, 2023

Se redeschid bisericile pentru slujbe în interior. Tot azi, prelungirea stării de alertă cu 30 de zile

Guvernul a decis să redeschidă bisericile pentru slujbe în interior, „cu o serie de condiții care vor fi stabilite prin ordin comun MS-MAI.”  Tot astăzi, Guvernul urmează să aprobe prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Hotărârea a fost adoptată „în unanimitate” în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, a anunțat premierul Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban a anunțat în ședința de Guvern de astăzi că urmează să fie adoptată hotărârea privind prelungirea stării de urgență, începând de mâine, 17 iunie.

Surse guvernamentale au declarat pentru Digi24 că printre măsurile de relaxare se numără și redeschiderea bisericilor pentru slujbe în interior. 

Va fi reluată activitatea economică în mall-uri, cu excepția cinematografelor, restaurantelor și sălilor de jocuri.

Se va putea relua și activitatea sălilor de fitness și aerobic în condițiile stricte. 

„În plus, am luat decizia de a permite oficierea de slujbe și în interior. Noi nu am închis bisericile, au fost deschise. Nu s-a permis oficierea slujbelor. S-au permis diferitele evenimente pentru botezuri, căsătorii, sigur, cu un număr limitat de persoane.

(…) Va fi un număr redus de credincioși care vor putea asista la slujbă. De aceea se va face atât în interior cât și exterior. Aici vor trebui respectate reguli, purtatul măștii, dezinfectarea spațiilor comune”, a subliniat premierul Ludovic Orban.

Se reiau și activitățile jocurilor de noroc – a mai spus premierul Orban. Acesta s-a arătat nemulțumit de faptul că în presă au apărut anunțuri de genul „dăm drumul la păcănele”.

Jocurile de noroc nu sunt numai cele de pe slot machines. Sunt și casele de pariuri, Loteria și o serie de alte jocuri care se desfășoară în baza legii.

„Ce nu înțeleg cei care ne critică, numai ca să se afle în treabă, este că măsurile pe care le-am luat gradual au avut la bază evaluarea riscului epidemiologic. Am luat măsurile de deschidere acolo unde există un risc mic. Sau dacă există un risc, prin măsurile de protecție, se poate asigura protejarea cetățenilor”, a mai spus premierul.

Foto @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat angajează inginer testare produse, iar Electroplast are nevoie de operatori cabluri electrice. Noi locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT Bistrița caută inginer testare produse, iar Frasinul SRL angajează inginer CFDP/CCIA/IUDR. Angajatorii din Bistrița au nevoie de informatician, personal curățenie, vânzătoare, conducători auto sau muncitori necalificați. Oferta completă, mai jos: 

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...