26.7 C
Bistrița
luni, iunie 27, 2022

Se RENUNȚĂ la mască în școli! Unitățile de învățământ nu mai fac nici ore online

Astăzi expiră starea de alertă și nu va mai fi prelungită. Asta înseamnă că mare parte din restricțiile aflate în vigoare vor fi eliminate. Printre ele, potrivit ministrului Educației se numără și purtarea măștii la școală sau organizarea cursurilor online.

Autoritățile centrale au decis să nu mai prelungească starea de alertă, care expiră astăzi. Astfel, mare parte din restricțiile aflate în vigoare vor fi eliminate. Autoritățile încă n-au făcut publice restricțiile care sunt eliminate.

Ministerul Educației a confirmat însă că neprelungirea stării de alertă elimină practic toate restricțiile care se aplicau în cadrul școlii.

Ce înseamnă asta?! Ei bine, elevii nu mai sunt obligați să poarte mască la școală, aceasta fiind doar recomandată. De asemenea, facultățile și școlile nu mai pot organiza cursuri online sau examene online.

Deși ministrul Educației nu a anunțat de când se renunță oficial la mască, mai mulți deputați s-au grăbit să anunțe pe rețelele de socializare că de miercuri copiii pot participa la ore fără mască. Printre ei se numără și deputatul Robert Sighiartău.

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...