2.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Se RENUNȚĂ la mască în școli! Unitățile de învățământ nu mai fac nici ore online

Astăzi expiră starea de alertă și nu va mai fi prelungită. Asta înseamnă că mare parte din restricțiile aflate în vigoare vor fi eliminate. Printre ele, potrivit ministrului Educației se numără și purtarea măștii la școală sau organizarea cursurilor online.

Autoritățile centrale au decis să nu mai prelungească starea de alertă, care expiră astăzi. Astfel, mare parte din restricțiile aflate în vigoare vor fi eliminate. Autoritățile încă n-au făcut publice restricțiile care sunt eliminate.

Ministerul Educației a confirmat însă că neprelungirea stării de alertă elimină practic toate restricțiile care se aplicau în cadrul școlii.

Ce înseamnă asta?! Ei bine, elevii nu mai sunt obligați să poarte mască la școală, aceasta fiind doar recomandată. De asemenea, facultățile și școlile nu mai pot organiza cursuri online sau examene online.

Deși ministrul Educației nu a anunțat de când se renunță oficial la mască, mai mulți deputați s-au grăbit să anunțe pe rețelele de socializare că de miercuri copiii pot participa la ore fără mască. Printre ei se numără și deputatul Robert Sighiartău.

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.