2.4 C
Bistrița
vineri, decembrie 3, 2021

Secție de Psihiatrie la Bistrița cu ergoterapie și camere de izolare capitonate. Ce planuri are Gabriel Lazany:

Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany nu a uitat de Secția de Psihiatrie, pe care vrea să o extindă și să o modernizeze, la standarde europene. Acesta se bazează pe fonduri europene pentru această investiție.

În următorii ani, Spitalul Județean de Urgență Bistrița ar putea avea o secție de Psihiatrie la standarde internaționale. Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany a pregătit un proiect de extindere și modernizare.

„Avem un proiect de extindere a Secției de Psihiatrie și de modernizare. În momentul de față avem 90 de locuri în Psihiatrie, iar capacitatea noua va fi de 120 de locuri, dar va fi la standard internațional de Psihiatrie”, a explicat la Bistrițeanul Live, managerul Gabriel Lazany.

Potrivit acestuia, secția de Psihiatrie va rămâne tot pe strada Someșului, însă se va extinde, cu un nou corp de clădire. Aici vor fi amenajate zone noi specifice psihiatriei pediatrice, dar și camere de izolare capitonate, curte interioară pentru plimbarea pacienților, cabinete pentru consultații individuale. Vor fi inclusiv zone pentru ergoterapie (terapie ocupațională).

Gabriel Lazany se bazează pe fondurile europene pentru finanțarea acestui proiect, mai exact pe noul exercițiu financiar. Acesta spune că a identificat deja axe de finanțare pe care s-ar putea plia acest proiect. Deocamdată nu se știe la cât se va ridica investiția.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Revoluție în domeniul frumuseții: cristale lichide pentru păr

În prezent, industria frumuseții  ne oferă din ce în ce mai multe tipuri de produse inovatoare,...

Euforia Floral Boutique a pregătit ornamentele de Crăciun! Din brad natural, care aduce miros de sărbătoare în casă

Îți dorești un brad unic, o coroniță-n ușă sau pe mijlocul mesei, care să transmită căldură...

FOTO: Fetelor, s-a deschis Ciao Bella! Magazin de lenjerie intimă, dedicat exclusiv doamnelor și domnișoarelor!

Ce cadou frumos pentru doamnele și domnișoarele din Bistrița, venit fix înaintea sărbătorilor de iarnă, când...