12.6 C
Bistrița
miercuri, mai 8, 2024

Valul patru al pandemiei bagă inclusiv copiii în spital! Câți sunt internați:

Valul patru al pandemiei de COVID – 19 a lovit mai puternic la vârste fragede. Comparativ cu perioadele anterioare, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița s-a observat o creștere a numărului de pacienți cu vârsta mai mică de 15 ani.

Începând cu luna septembrie și până în prezent, au fost internați un număr de 22 de copii cu infecție COVID. Astăzi, spitalul mai are un singur pacient sub 15 ani. Din informațiile obținute de Bistrițeanul.ro, până la această dată, niciunul dintre copiii internați la Bistrița nu a dezvoltat forme grave și nu a avut nevoie de ingrijiri în ATI.

Diferit față de perioadele anterioare ale pandemiei este faptul că au apărut îmbolnăviri mai dese în rândul copiilor. Dacă de la începutul pandemiei nu am avut internați copii, din septembrie încoace, am avut internați 22 de copii cu infecție COVID. Astăzi mai avem un singur copil internat pe secție. Vârstele acestora diferă, însă niciunul nu este mai mare de 15 ani.”, a precizat purtătorul de cuvânt al SJU Bistrița, Florin Lazăr, pentru Bistrițeanul.ro.

Numărul copiilor infectați cu Covid în județul Bistrița-Năsăud este însă cu mult mai mare. În fiecare miercuri, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud publică datele referitoare la situația epidemiologică din școli și grădinițe.

Potrivit acestor date, dacă la mijlocul lunii septembrie aveam un număr de 45 de elevi și preșcolari confirmați cu COVID, în prima săptămână din octombrie numărul acestora a crescut la 168. De asemenea, în 13 octombrie ISJ Bistrița-Năsăud a raportat un număr de 156 de cazuri confirmate în rândurile elevilor și preșcolarilor. Situația este în dinamică.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Crama Veche caută Administrator întreținere clădiri, barman și ospătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Crama Veche caută administrator, barman, ospătar și ajutor bucătar. Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Tehnoprod Plast SRL Bistrita, Clinica Sanovil, Aquabis și RCB Electro. 

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):