16.3 C
Bistrița
joi, mai 13, 2021

Semnalizarea trecerii de cale ferată de pe Lucian Blaga, un vis îndepărtat. Când ne vom putea bucura de ea

O trecere de cale ferată semnalizată pe strada Lucian Blaga este un vis îndepărtat. Abia luna aceasta își dau consilierii locali acordul pentru studiul de fezabilitate. La un calcul simplu constatăm că mai devreme de 2020 nu vom putea circula pe Lucian Blaga fără să stăm la coadă.

La orele de vârf, strada Lucian Blaga devine cel mai aglomerat punct din municipiu. „De vină” pentru această situație este tocmai calea ferată nesemnalizată de pe această stradă.

Întrucât toți șoferii trebuie să oprească să se asigure, cozile formate depășesc în unele zile unul sau doi kilometri. Pentru a fluidiza traficul, Primăria Bistrița a luat hotărârea să își asume semnalizarea trecerii de cale ferată.

Pe masa consilierilor locali se va afla în ședința de săptămâna aceasta studiul de fezabilitate al acestui proiect. Asta înseamnă că licitația pentru aceste lucrări va fi organizată abia anul viitor.

Dacă punem la socoteală și cele 11 luni necesare executării, constatăm că nu vom putea circula pe Lucian Blaga fără să stăm la coadă mai devreme de 2020. În cadrul studiului de fezabilitate au fost vehiculate și costurile probabile.

Astfel, în cel mai fericit caz, municipalitatea va scoate din vistierie 1,4 milioane de lei. Costurile pot ajunge, totuși, potrivit experților, și la 1,8 milioane de lei.

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...