-0.1 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 9, 2023

Și-au lăsat câinii nesupravegheați și au fost amendați

Doi bărbați au fost amendați ieri de jandarmi Aceștia și-au lăsat câinii nesupravegheați, iar acești puneau în pericol trecătorii. Au primit amenda minimă, dar cei ce nu au grijă de patrupedele periculoase pot scoate din buzunare chiar și 500 de lei.

Proprietarii de câini periculoși trebuie să-și supravegheze patrupezii, dacă nu vor să scoată bani frumoși din buzunare.

Conform legii nr. 61 din 1991 republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice „lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot reprezenta un pericol pentru persoane sau bunuri”, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 la 500 lei amendă.

Ieri, doi proprietari de câini periculoși au avut ”norocul” să primească amenda minimă.

Proprietarul unui câine a fost sancționat de jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița, cu 100 de lei amendă, deoarece și-a lăsat patrupedul nesupravegheat pe o stradă din cartierul Viișoara. Având în vedere faptul că animalul era destul de agitat și lătra sau alerga în încercarea de a-i mușca pe trecători, jandarmii au intervenit la fața locului, l-au identificat pe cel căruia îi aparține câinele și l-au sancționat cu 100 de lei amendă pentru lăsarea în libertate a acestuia” transmit reprezentanții IJJ BN.

Aseară, un alt bărbat a fost sancționat. Acesta se afla în cartierul Sărata.

”În jurul orei 21.30, jandarmii au intervenit în localitatea Sărata unde a fost semnalată prezența unui câine nesupravegheat, care punea în pericol trecătorii. Jandarmii s-au deplasat la fața locului, au identificat proprietarul care fost la rândul său sancționat cu 100 de lei amendă, pentru nerespectarea prevederilor legale în vigoare” se arată în același comunicat remis presei de către reprezentanții IJJ BN.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.