8.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Jurnalul unei intervenții la Colibița: ”Ne era frică să nu-l pierdem! Dar nici el nu s-a dat bătut!”

Salvatorii bistrițeni au fost solicitați ieri la Colibița. Un bărbat a căzut pe lângă un tub de beton forat, pe verticală, fiind apoi surprins de pământ până în gât. ”Ne era frică să nu-l pierdem (…) Dar nici el nu s-a dat bătut!” au povestit salvatorii.

Ieri, puțin înainte de ora 16.00, un apel la 112 solicita de urgență intervenția salvatorilor în localitatea Colibița.

Un bărbat de 68 de ani, din localitate, a căzut pe lângă un tub de beton forat pe verticală. Apoi, a fost înghițit, până la gât, de un mal de pământ.

Oamenii care erau în zonă au început să sape, cu grijă, cu utilajele, pe lângă bărbat, dorind să ușureze munca salvatorilor când aceștia vor ajunge la locul indicat.

În câteva minute au ajuns acolo și echipajele ISU BN, iar salvatorii au povestit cum s-a desfășurat intervenția și ce i-a impresionat.

Pompierii și cu ajutorul câtorva localnici și muncitori au reușit să-l salveze săpând și cu mâinile goale.

– Inițial era acoperit de pământ până la gât și nu putea să reacționeze. Ne era frică să nu-l pierdem! Tot timpul am vorbit cu el.

– Am săpat încontinuu, dar și el ne-a ajutat! Nu s-a dat bătut!

Ușor, ușor, pe măsură ce au reușit să îl elibereze, bărbatul a început să își revină în simțiri. Iar la final, când l-au pus pe targă, le-a făcut un semn cu mâna să se apropie… Voia… doar să le mulțumească!

– Să vă dea Dumnezeu sănătate, oameni buni!- a fost mesajul bărbatului” au relatat cei de la ISU BN pe pagina lor de Facebook.

Pompierii militari de la Garda de Intervenție Prundu Bârgăului au stabilizat și extras victima, acțiuni în contratimp, pentru a nu-i agrava leziunile deja suferite. Apoi l-au predat, în viață, echipajului cu medic de la Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița – Năsăud.

Dorim și noi să vă mulțumim, pentru că asta sunteți: Salvatorii Gărzii de Intervenție Prundu Bârgăului!” au mai scris colegii de la ISU BN.

Din fericire, după ce a fost transportat la spital și medicii i-au făcut investigațiile necesare, bărbatul a fost externat, cu recomandarea urmării unui tratament medicamentos.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.