1.1 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 26, 2022

Situația incredibilă de la Prundu Bârgăului, unde două cabinete ultramoderne stau închise din lipsa medicilor, se prelungește

Aproape 100.000 de lei au intrat într-un cabinet stomatologic și unul de medicină generală la școala din Prundu Bârgăului. Acestea sunt de aproape doi ani nefuncționale, pentru că nu au fost deblocate două posturi de medici. Prezentă la Bistrița, Sorina Pintea a dat de înțeles că situația se va mai prelungi o vreme.

Primăria Prundu Bârgăului a investit în jur de 100.000 de lei în două cabinete școlare ultramoderne. Ambele sunt situate în incinta Liceului Radu Petrescu, unul fiind stomatologic, iar celălalt de medicină generală.

Acestea ar deservi peste 1.400 de elevi, însă de aproape doi ani de când au fost terminate, cele două cabinete medicale sunt nefuncționale. Motivul este unul incredibil: nu au fost deblocate două posturi pentru a putea fi angajați medici.

Potrivit șefei Direcției de Sănătate Publică Anca Andrițoiu, anul acesta, împreună cu prefectul Ovidiu Frenț s-a făcut o adresă Ministerului Sănătății pentru deblocarea posturilor, însă nu a primit niciun răspuns.

Prezentă astăzi la Bistrița, Sorina Pintea a spus că nu a știut despre situație și că oricum nu avea cum să scoată posturi de medicină școlară la mijlocul anului, fără o proiecție financiară, mai ales că salariile pe care aceștia le-ar încasa ar fi mai mult decât decente, ajungând la 14.000-15.000 de lei lunar.

„Nu ministerul Sănătății bugetează posturi. Eu trebuie să primesc de la alt minister. Nu îmi aduc aminte să am ceva la minister de la Prundu Bârgăului. Eu personal nu am văzut această solicitare. În momentul în care bugetezi un post nou trebuie să ai o proiecție financiară și nu poți la mijlocul anului să scoți mai multe posturi de medicină școlară”, a fost răspunsul ministrului Sănătății.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...

S-au specializat afară în curățenie, inclusiv după incendii, iar acum le arată bistrițenilor ce au învățat! EASY SOLUTION – servicii profesionale de curățenie pentru...

Povestea EASY SOLUTION, cea mai nouă firmă de curățenie care își oferă serviciile complete bistrițenilor, este...

S-a deschis SOF GSM, magazin de accesorii pentru telefoane, pe strada Andrei Mureșanu din Bistrița

Un nou magazin de accesorii pentru telefoane s-a deschis în Bistrița, pe strada Andrei Mureșanu, chiar...