11.7 C
Bistrița
sâmbătă, octombrie 8, 2022

Slătinița iese din „Evul Mediu” anul viitor?! Ce promisiuni fac reprezentanții Primăriei Bistrița

Dintre toate localitățile componente ale municipiului Bistrița, Slătinița o duce cel mai rău. Cartierul cu peste 800 de locuitori nu are apă și nici canalizare, oamenii fiind nevoiți să apeleze la Aquabis lună de lună pentru cisterne cu apă. Acest lucru s-ar schimba anul viitor, promite viceprimarul Cristian Niculae.

Situată la nici 10 kilomeri de centrul orașului Bistrița, localitatea componentă Slătinița este singura care nu are apă și canalizare. Cum nici fântânile nu-i ajută pe oameni, mai ales vara, cei peste 800 de locuitori sunt nevoiți să plătească lună de lună la Aquabis să aducă cisterne cu apă.

Acest lucru se va schimba anul viitor, pe bani mulți, costurile ajungând la câteva milioane de euro. Municipalitatea a prins un proiect pe fonduri europene, care prevede  și amenajarea unei stații de epurare.

În cadrul ședinței de Consiliu Local, consilierii liberali au susținut faptul că această investiție nu se justifică și că era mult mai ieftin să se fi tras apa și canalizarea din Unirea și racordarea la actuala stație de epurare a orașului, fără a construi și o stație de epurare.

„Aceasta e cea mai mare porcărie, să pui o stație de epurare în Slătinița, așa aproape de oraș. Stația asta de epurare va fi făcută degeaba și închisă, pentru că nu se justifică”, a precizat consilierul Filip Moisil.

Pe de altă parte, viceprimarul Cristian Niculae a asigurat că lucrările la apă și canalizare vor începe anul viitor și tot anul viitor cele peste 300 de gospodării vor avea apă.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Beclenarul care ajută bistrițenii să-și transforme fructele din livadă în suc 100% natural. Totul a pornit de la un utilaj mic, în propriul garaj

Cei care vor ca fructele din propria livadă să se transforme într-un suc delicios și sănătos...

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

ROMBAT angajează Key Account Manager și IT SAP Analyst. NOI locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT angajează Key Account Manager, operatori producție și IT SAP Analyst. Noi locuri de muncă sunt...