28 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

Slătinița iese din „Evul Mediu” anul viitor?! Ce promisiuni fac reprezentanții Primăriei Bistrița

Dintre toate localitățile componente ale municipiului Bistrița, Slătinița o duce cel mai rău. Cartierul cu peste 800 de locuitori nu are apă și nici canalizare, oamenii fiind nevoiți să apeleze la Aquabis lună de lună pentru cisterne cu apă. Acest lucru s-ar schimba anul viitor, promite viceprimarul Cristian Niculae.

Situată la nici 10 kilomeri de centrul orașului Bistrița, localitatea componentă Slătinița este singura care nu are apă și canalizare. Cum nici fântânile nu-i ajută pe oameni, mai ales vara, cei peste 800 de locuitori sunt nevoiți să plătească lună de lună la Aquabis să aducă cisterne cu apă.

Acest lucru se va schimba anul viitor, pe bani mulți, costurile ajungând la câteva milioane de euro. Municipalitatea a prins un proiect pe fonduri europene, care prevede  și amenajarea unei stații de epurare.

În cadrul ședinței de Consiliu Local, consilierii liberali au susținut faptul că această investiție nu se justifică și că era mult mai ieftin să se fi tras apa și canalizarea din Unirea și racordarea la actuala stație de epurare a orașului, fără a construi și o stație de epurare.

„Aceasta e cea mai mare porcărie, să pui o stație de epurare în Slătinița, așa aproape de oraș. Stația asta de epurare va fi făcută degeaba și închisă, pentru că nu se justifică”, a precizat consilierul Filip Moisil.

Pe de altă parte, viceprimarul Cristian Niculae a asigurat că lucrările la apă și canalizare vor începe anul viitor și tot anul viitor cele peste 300 de gospodării vor avea apă.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.