11 C
Bistrița
miercuri, octombrie 4, 2023

Slătinița iese din „Evul Mediu” anul viitor?! Ce promisiuni fac reprezentanții Primăriei Bistrița

Dintre toate localitățile componente ale municipiului Bistrița, Slătinița o duce cel mai rău. Cartierul cu peste 800 de locuitori nu are apă și nici canalizare, oamenii fiind nevoiți să apeleze la Aquabis lună de lună pentru cisterne cu apă. Acest lucru s-ar schimba anul viitor, promite viceprimarul Cristian Niculae.

Situată la nici 10 kilomeri de centrul orașului Bistrița, localitatea componentă Slătinița este singura care nu are apă și canalizare. Cum nici fântânile nu-i ajută pe oameni, mai ales vara, cei peste 800 de locuitori sunt nevoiți să plătească lună de lună la Aquabis să aducă cisterne cu apă.

Acest lucru se va schimba anul viitor, pe bani mulți, costurile ajungând la câteva milioane de euro. Municipalitatea a prins un proiect pe fonduri europene, care prevede  și amenajarea unei stații de epurare.

În cadrul ședinței de Consiliu Local, consilierii liberali au susținut faptul că această investiție nu se justifică și că era mult mai ieftin să se fi tras apa și canalizarea din Unirea și racordarea la actuala stație de epurare a orașului, fără a construi și o stație de epurare.

„Aceasta e cea mai mare porcărie, să pui o stație de epurare în Slătinița, așa aproape de oraș. Stația asta de epurare va fi făcută degeaba și închisă, pentru că nu se justifică”, a precizat consilierul Filip Moisil.

Pe de altă parte, viceprimarul Cristian Niculae a asigurat că lucrările la apă și canalizare vor începe anul viitor și tot anul viitor cele peste 300 de gospodării vor avea apă.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat caută analist cumpărări, electrician, gestionar și operatori. Locuri de muncă, disponibile și la Kreativ Metal, Fan Courier, Transmixt, Sanovil

Rombat are nevoie de Analist cumpărări, gestionar și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Leoni, Kreativ Metal, Clinica Sanovil, Stewo Năsăud, Electroplast, Fan Courier sau MasterFoam. Oferta completă - mai jos:

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...