16.2 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

Slătinița: Rețea de Canalizare și stație de epurare, pe fonduri europene

Localnicii cartierului Slătinița au cerut de ani de zile apă și canalizare. Anul acesta, în Masterplanul de apă și canalizare e prinsă și această zonă. Totuși, conform viceprimarului Cristian Niculae, se va face o rețea de canalizare și o stație de epurare și prin fonduri europene.

Anul acesta, locuitorii din Slătinița vor gusta „viața normală”. În sfârșit, după ani de așteptare, vor avea apă și canalizare.

Încă de la începutul anului, s-a aprobat ca Slătinița să aibă prioritate în Masterplanul de apă și canalizare.

Viceprimarul Cristian Niculae a anunțat că se va veni în sprijinul Masterplanului și cu fonduri europene accesate de municipalitate.

Sistemul de canalizare va fi compus din colectoare de canalizare menajeră în lungime de 5.900 m, trei stații de pompare, cămine de vizitare, cămine de racord, branșamente și Stație de epurare.

„Primăria Bistrița a semnat contractul de finanțare pentru proiectul de realizare a rețelei de canalizare și construirea unei stații de epurare a apelor uzate pentru localitatea componentă Slătinița. Proiectul va fi realizat pe Fonduri Europene.  Acest proiect vine în completarea realizării Rețelei de Alimentare cu Apă a localitații componente Slătinița pe Masterplanul de Apă și Canal 2, derulat de Consiliul Județean și va rezolva pentru oamenii din Slătinița o problemă stringentă. Alimentarea cu apă a Slătiniței este prioritară și va intra la licitație pentru desemnarea constructorului în primul lot dintre cele 12. Bistrița se dezvoltă frumos și sustenabil pe Fonduri Europene”, a anunțat viceprimarul Cristian Niculae.

Valoarea investiției este de 4,5 milioane lei.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.