21.4 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Sorin Mititean, contracandidatul lui Ioan Turc la șefia PNL: „Imediat ce mi-am anunțat candidatura am fost obstrucționat”

Contracandidatul lui Ioan Turc la alegerile de astăzi este primarul de la Șieu Măgheruș, Sorin Mititean. Acesta a precizat că Ioan Turc pornește în această cursă cu prima șansă și susține că această competiție nu este una corectă.

Prezent la Bistrițeanul Live, Sorin Mititean a vorbit aseară despre lupta de astăzi cu Ioan Turc, pentru scaunul de președinte al PNL BN. Primarul de la Șieu Măgheruș, aflat la al 5-lea mandat, susține că competiția nu este una corectă:

„Chiar dacă Ioan Turc pornește cu prima șansă, cel mai elegant ar fi să avem amândoi aceleași condiții. Lucrurile nu stau chiar așa. Imediat ce mi-am anunțat candidatura am început să fiu obstrucționat. Dacă am cerut procesul verbal de la alegerile de la municipiu, cu persoanele care au fost alese și delegate pentru a participa la această conferință, nu mi-a fost pusă la dispoziție. Vă dați seama că în sensul asta nu ai cum să îți faci campanie în interiorul partidului, dacă nu știi cine-s oamenii și lista aceea, nu e publică.”, a explicat Sorin Mititean la Bistrițeanul Live.

Acesta a mai spus că și fixarea datei de alegeri s-a făcut în pripă, pentru ca liberalii să nu aibă timp să gândească și să se organizeze. Mai mult, Mititean susține că liberalii care au dat semne că nu ar vrea să pună ștampila pe Ioan Turc au fost eliminați:

„Din organizațiile unde au simțit că oamenii vor să voteze altfel, deși au avut rezultate, nu au fost incluși pe lista de delegați. Nu vor fi prezenți. Eu în calitate de candidat trebuie să spun aceste lucruri pentru ca lumea să știe: nu am plecat într-o competiție corectă, pentru că nu s-au respectat niște reguli din statut și regulament”.

Acesta face apel la cei care vor vota astăzi să își cântărească bine votul și să se gândească la 2024, când PNL nu va mai intra în alegeri cu avantaj. Despre Turc, Mititean spune că nu îi place să lucreze într-o echipă lărgită și nici nu este fanul deciziilor participative.

Întreaga emisiune o puteți urmări mai jos:

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...