Șoselele din județ, piste pentru Formula 1?? Record de șoferi rămași pietoni din cauza vitezei excesive!

Șoselele din județ, piste pentru Formula 1?? Record de șoferi rămași pietoni din cauza vitezei excesive!

Weekendul a fost unul plin! Șoselele județului nostru au fost confundate cu piste de Formula 1. Peste 50 de șoferi au rămas pietoni după ce au fost prinși cu mai mult de 50 km la oră peste viteza legală. Polițiștii au descoperit și alte nereguli.

De vineri până duminică, 71 de șoferi au rămas pietoni.

52 dintre aceștia au confundat străzile județului cu piste de Formula 1. Au fost prinși circulând cu mai mult de 50 km/h peste viteza legală admisă în zonele respective. La 10 șoferi le-au fost luate permisele deoarece au depășit neregulamentar.

Ce au mai descoperit polițiștii, în trafic, în timpul weekendului

  1. Un tânăr de 28 de ani din județul Mureș circula prin Dipșa fiind băut și având permisul suspendat.
  2. Prin Sărățel, un tânăr de 24 de ani din județul Brașov conducea un autoturism deși nu avea permis de conducere.
  3. Un minor din Rebra a fost prins conducând, prin localitate, un moped neînmatriculat și fără a avea permis de conducere.
  4. Un bistrițean de 44 de ani s-a ales cu dosar penal, după ce a fost prins conducând beat prin Șintereag.
  5. Un bărbat de 44 de ani din Chiochiș s-a apucat de condus un tractor neînmatriculat, beat fiind și fără să dețină permis de conducere. Plimbarea i s-a terminat într-un gard.
  6. Un tânăr de 24 de ani din Podirei se plimba prin Năsăud cu un autoturism neînmatriculat și fără a deține permis de conducere.
  7. Azi-noapte, polițiștii au oprit un autoturism, pentru control, pe raza localității Măgura Ilvei. La volan era un tânăr de 19 ani din Leșu. În urma verificărilor, s-a descoperit că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai mult, mirosul de alcool era puternic. A fost condus la sediul poliției, pentru a fi testat cu aparatul etilotest. La scurt timp, polițiștii au oprit același autoturism condus de un tânăr de 22 ani care inițial era pasager. Ambii șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind pozitive. Cei doi tineri sunt cercetați pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului. 

Premiile municipiului Bistriţa se decernează vineri, la Palatul Culturii decembrie 10, 2019 - „Premiile municipiului Bistrița” se vor decerna vineri, 13 decembrie, la Palatul Culturii din Bistriţa, în cadrul unei ceremonii festive.
După 30 de ani: Fotografii DOCUMENT şi obiecte din perioada comunistă, într-o expoziţie de excepţie, la Arhive decembrie 10, 2019 - Se împlinesc în curând 30 de ani de la Revoluţia Română. Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud şi Arhivele Naţionale Bistriţa-Năsăud organizează o expoziţie foto-documentară de excepţie.
Elevii Liceului Sanitar donează sânge pentru a salva vieți decembrie 10, 2019 - Mai mulți elevi ai Liceului Teoretic Sanitar, ajutați și susținuți de profesori,  organizează în aceste zile campania „Donând dăruim o șansă la viață”. Campania  a debutat astăzi și va continua și în zilele următoare.
O elevă de clasa a V-a din Beclean, a III-a cea mai bună la Taekwondo în Europa decembrie 10, 2019 - Recent a avut loc Campionatul European de Taekwondo pentru copii. O elevă din Beclean a reușit să cucerească medalia de bronz. Ana Luiza Bindea face zilnic naveta la Bistrița pentru a se antrena.  
Bistrițeanul acuzat de țepe de zeci de mii de lire în Marea Britanie dezminte acuzațiile decembrie 10, 2019 - Într-un drept la replică, bistrițeanul acuzat de o conațională că ar fi dat țepe de zeci de mii de lire în Marea Britanie, dezminte acuzațiile, susținând că i-ar fi plătit femeii peste 50.000 de lire.
FOTO/VIDEO – Ce înseamnă 10 ani de SMURD? Peste 82.000 de solicitări și 212 persoane readuse la viață decembrie 10, 2019 - SMURD a sărbătorit astăzi 10 ani de activitate la Bistrița. În acest deceniu de funcționare, SMURD a răspuns la nu mai puțin de 82.489 de solicitări, iar medicii și paramedicii de pe echipajele de prim ajutor sau terapie intensivă mobilă au readus practic la viață 212 persoane.
Județul are un nou prefect: prim vice-președintele PNL BN, Stelian Dolha! decembrie 10, 2019 - S-ar părea că s-a luat decizia privind numirea noului prefect de Bistrița Năsăud. Funcția îi va fi dată lui Stelian Dolha, în prezent prim vice-președinte al PNL BN. Acesta s-ar afla în drum spre București pentru instruirea necesară.
În premieră, la Bistriţa: Recital extraordinar la două piane, susținut de Eduard Kunz și profesorul său, Andrei Diev decembrie 10, 2019 - Reputatul pianist Eduard Kunz revine la Sinagoga din Bistriţa, într-un recital extraordinar! În premieră pentru oraşul nostru, Eduard Kunz va fi însoţit de profesorul şi mentorul său – pianistul Andrei Diev.
Prea puțini copii! O școală se desființează! O grădiniță își schimbă programul de funcționare! decembrie 10, 2019 - Natalitatea este în scădere! Iar lucrul acesta se răsfrânge și asupra sistemului educațional. Mai exact, numărul redus de copii a dus la desființarea unei școli. Iar o grădiniță își schimbă programul de funcționare. Cheltuielile sunt prea mari pentru cei câțiva copii care stau până la sfârșitul programului.
Salvați-le mama! Doi copii vă așteaptă la Centru de Transfuzii! decembrie 10, 2019 - ASTĂZI aveți ocazia să faceți o faptă bună! Mămica a doi copii a fost diagnosticată cu leucemie. Aceștia au postat pe Facebook o rugăminte: să mergeți astăzi să donați sânge. Iar ei vă vor aștepta la Centru de Transfuzii Bistrița ca să vă mulțumească.
Rostul de dimineaţă: Maria şi pruncul ei, de nerecunoscut, pe străzile din Bistriţa… decembrie 10, 2019 - Ni se poate întâmpla oricând, oriunde… La doar câţiva paşi de noi, pe orice stradă din Bistriţa, ni se poate întâmpla să vedem o femeie cu un prunc în braţe. Rebegiţi de frig, în căutarea unui adăpost…
BISTRIŢA: Evenimente deosebite la Palatul Culturii, în această săptămână decembrie 10, 2019 - Cei de la Palatul Culturii au pregătit câteva evenimente deosebite în această săptămână, pentru bistriţeni: 
Radu Moldovan: Mă bucur că s-a făcut dreptate! E un moment istoric pentru județ! decembrie 9, 2019 - Fetele de la CS Gloria 2018 au ajuns în Cupa EHF, după ce Corona Brașov a fost eliminată. Președintele Consiliului Județean s-a arătat mai mult decât bucuros, considerând această veste cadoul timpuriu de Crăciun. Directorul Cosma și antrenorul Pașca au declarat că e un lucru normal. 
Asta-i era ”ocupația”: Se plimba cu trenul și fura telefoane! decembrie 9, 2019 - Bărbatul din Telciu, prins săptămâna trecută de polițiștii dejeni, după ce a furat un telefon, nu era la prima abatere. Se pare că acesta se plimba cu trenul TOCMAI pentru acest motiv. Într-o săptămână a fost prins de trei ori, de oamenii legii, cu telefoane furate în buzunar.
DECIZIE FINALĂ: CS Gloria 2018 intră în locul Coronei Brașov în Cupa EHF decembrie 9, 2019 - Federația Europeană de Handbal a luat decizia, în urmă cu puțin timp, ca CS Gloria Bistrița 2018 Bistrița-Năsăud să înlocuiască formația Corona Brașov în Cupa EHF.