24.8 C
Bistrița
marți, iunie 28, 2022

SPECIAL! Preasfințitul Macarie, episcopul Europei de Nord a donat Muzeului Astra din Sibiu casa străbunicilor din Spermezeu

În urmă cu două zile, o casă tradițională din Spermezeu s-a mutat la Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului. Casa monument din Spermezeu este o donație din partea Preasfințitului Macarie, episcopul ortodox al Europei de Nord. Aceasta a aparținul străbunicilor săi.

Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului este mai bogat cu o casă. În urmă cu două zile a fost inaugurată o casă monument din Spermezeu, care a fost reconstruită la muzeu. Este o donație a Preasfințitului Macarie, episcop ortodox roman al Europei de Nord.

„Casa tradițională a aparținut străbunicilor Preasfințitului Macarie, fiind un monument etnografic reprezentativ pentru arhitectura zonei Văii Țibleșului, iar obiectele cu care este împodobită sunt de o valoare remarcabilă atât pentru noi, cât și pentru generațiile mai tinere”, se arată pe pagina de Facebook a comunei Spermezeu.

Preasfințitul Episcop Macarie, alături de un sobor de preoți și diaconi, a fost prezent la inaugurarea casei. Acesta a profitat de ocazie și a sfințit casa. De asemenea, au fost prezenți și câțiva reprezentanți ai comunei Spermezeu, îmbrăcați în haine tradiționale.

Foto: Facebook Comuna Spermezeu

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...

Se fac angajări la Ocolul Silvic Dealul Negru, Dianova Instal, Leoni și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Ocolul Silvic Dealul Negru și IMP România (fosta fabrică...

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...