10.9 C
Bistrița
luni, martie 4, 2024

SPECIAL! Preasfințitul Macarie, episcopul Europei de Nord a donat Muzeului Astra din Sibiu casa străbunicilor din Spermezeu

În urmă cu două zile, o casă tradițională din Spermezeu s-a mutat la Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului. Casa monument din Spermezeu este o donație din partea Preasfințitului Macarie, episcopul ortodox al Europei de Nord. Aceasta a aparținul străbunicilor săi.

Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului este mai bogat cu o casă. În urmă cu două zile a fost inaugurată o casă monument din Spermezeu, care a fost reconstruită la muzeu. Este o donație a Preasfințitului Macarie, episcop ortodox roman al Europei de Nord.

„Casa tradițională a aparținut străbunicilor Preasfințitului Macarie, fiind un monument etnografic reprezentativ pentru arhitectura zonei Văii Țibleșului, iar obiectele cu care este împodobită sunt de o valoare remarcabilă atât pentru noi, cât și pentru generațiile mai tinere”, se arată pe pagina de Facebook a comunei Spermezeu.

Preasfințitul Episcop Macarie, alături de un sobor de preoți și diaconi, a fost prezent la inaugurarea casei. Acesta a profitat de ocazie și a sfințit casa. De asemenea, au fost prezenți și câțiva reprezentanți ai comunei Spermezeu, îmbrăcați în haine tradiționale.

Foto: Facebook Comuna Spermezeu

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....